В 40-тия ден на протести срещу третото правителство на Бойко

...
В 40-тия ден на протести срещу третото правителство на Бойко
Коментари Харесай

Ден 40: Кола опита да прегази протестиращите на Ситняково, те счупиха стъклото |

В 40-тия ден на митинги против третото държавно управление на Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев полетяха яйца по Министерски съвет.



" Диктатурата няма душа. Душата се отделя на 40-тия ден, само че все пак сме донесли жито, което ще оставим тук на гроба на Борисов ", сподели преди този момент юрист Николай Хаджигенов, един от уредниците на митинга.



20:25 “Ние жителите няма да преговаряме с мутрите ”, сподели Хаджигенов. “Защо ни е Борисов? Взимаме първия таксиметров водач, 5 души за Министерски съвет и ето ни по-добро ръководство от това на ГЕРБ. Ако искаш гражданска война, добре си пристигнал Борисов, ден 40 ", сподели още Хаджигенов. 

20:45 “Площадът е цялостен, съвестта Ви е празна, Борисов. Вие не спазвате законите, а желаете да вършиме главния закон. Поредната неистина не ни впечатлява, впечатлява ни дебелокожието ви, ” сподели Арман Бабикян за новият план за Конституция на ГЕРБ.

“Утре към 8 нашите другари потеглят да окупират внезапно някоя институция, с цел да имат проблеми ръководещите от хунтата ”, предизвести Бабикян.

" Всички вие на този площад не сте страховете от предишното, вие сте вярата за бъдещото. Бъдете единни, бъдете смели и не им вярвайте ", прикани Бабикян

20:50 “Изглежда вождът още веднъж настъпи мотиката. Търкулнала се тиквата и се чудила какво да направи и решила да направи нова конституция. Но това е мъчно за еднокнижни ”, иронизира Бабикян.

Хаджигенов сподели, че в случай че чакаме до 2 септември, ще изпълним една негова фантазия - “вместо Велико народно събрание, ще дочакаме велико национално въстание ”

21:00 Протестното шествие се насочи към към момента блокирания Орлов мост и към “Ситняково ”.

21:30 Шествието се движи по Цариградско шосе към Ситняково.



21:40 И двете платна пред румънското посолство са блокирани. Има коли, които се пробват да преминат.

Протестиращите ги стопират. Пропускат кола за спешна помощ, умерено е, конфликти няма, оповестява репортерът на OFFNews.



22:10 Част от протестиращите се реалокираха и блокираха и кръстовището на Гео Милев и Ситняково с цел да спрат колите, които обръщат преди блокадата. Няколко автомобила съумяха да преминат. Има разногласия сред водачи и протестиращи, до момента в който не се съгласят да извърнат. Полиция няма.

22:15 Кола е със счупено предно стъкло пред посолството на Румъния. В колата има деца. На място има екипи на Пътна полиция. След като дамата водач е дала газ, върху колата и са се хвърлили няколко протестиращи, съгласно очевидци. Стъклото е счупено от телата им.

Репортерът ни оповестява, че служителите на реда не стопират колите, които се пробват да преминат през блокадата. След като протестиращите стартират да удрят по колите, полицията се намесва. Конфликтите с водачите пораждат постоянно.

" Имаме задържан човек в Първо, насочете се към Първо районно ", приканиха от мегафона. Според служители на реда на място няма задържан. В районното е отведена дамата и очевидци на конфликта. 

23:10 Пред първо районно има десетина души. Подкрепят арестувания. Полицията не пуска юрист при арестувания.

23:30 Адвокат Минчо Спасов беше позволен в районното.

23:50 " За поредна вечер полицията не обезпечи публичния ред. Охраната на митингите и на пренасочването на придвижването на засегнатите кръстовища бе ангажимент, който се изпълняваше прецизно в продължение на месец. В последните няколко дни явно има предписание да се изоставят конфликтните зони, с цел да се сблъскат ползите на жителите и да се стигне до вълнения. Зад гърба на това преднамерено безучастие се крие мафиотизираната власт на Борисов. Във видеото ясно се вижда автомобилът, който се пробва да премине през жителите с риск за живота им. Въпреки целенасочената безнаказаност, ще поемем разноските за потърпевшото стъкло на нападателния водач. Знаете по какъв начин да се свържете с нас ", написаха във фейсбук страницата уредниците на митинга от " Отровното трио ". Вижте видеото от обстановката:


Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР