В 32-ия ден на войната в Украйна. Джо Байдън заяви

...
В 32-ия ден на войната в Украйна. Джо Байдън заяви
Коментари Харесай

Ден 32 на войната: Чернигов е напълно обкръжен от руските сили


В 32-ия ден на войната в Украйна. Джо Байдън съобщи в пламенна тирада, че Владимир Путин не може да остане на власт. Кремъл отвърна, че това не се взема решение от американския президент, а от съветския народ.

Киев и Москва са се споразумели за нови два филантропични коридора. Украинските сили оповестяват, че са си върнали няколко селища – източно от Харков и северозападно от Мариупол. Северният град Чернигов обаче е изцяло обграден от руснаците.

Петима души са ранени при вчерашните удари против Лвов – най-сериозната офанзива против западния украински град до момента. Четири ракети са поразили склад за горива и боен цех.

Тази неделя от Москва оповестиха, че с изключение на петролните обекти са унищожили и зенитно-ракетни комплекси край Киев. Въпреки това в някои квартали столичани се пробват да не помнят за гърмежите.

„ Опасно е да вървиш на работа, само че се надявам да донеса на хората най-малко малко наслада с парче торта “, споделя сладкарката Татяна Йевстигнеевая.

Украинският президент написа в „ Туитър “, че е разговарял с българския министър председател.

Лидерът на самопровъзгласилата се Луганска национална република съобщи, че скоро може да провежда референдум за присъединението й към Русия.

На финала на европейската си аудиенция нощес Джо Байдън се срещна с бежанци във Варшава и назова Путин " касапин ".

„ Украйна в никакъв случай няма да бъде победа за Русия. Защото свободните хора отхвърлят да живеят в свят на безизходност и мрачевина. Бъдещето ни ще е друго. За Бога, този човек не може да остане на власт! “, съобщи американският президент.

Анализатори означават, че даже по време на Студената война американски президент не си е разрешавал такива думи. От Белия дом се наложи да прецизират, че Байдън не е призовавал за промяна на режима, а е имал поради, че не би трябвало да се разрешава на Путин да упражнява власт върху прилежащите си страни. А

съобщи, че не би употребявал реториката на американския си сътрудник и прикани да няма ескалация нито на думи, нито на каузи.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР