В 26-ия пореден ден на антиправителствени протести в София три

...
В 26-ия пореден ден на антиправителствени протести в София три
Коментари Харесай

Остават блокирани три от централните столични кръстовища заради протеста

В 26-ия следващ ден на антиправителствени митинги в София три основни точки в столицата остават блокирани от палаткови лагери. Те са ситуирани на кръстовището на Орлов мост, пред СУ „ Св. Климент Охридски " и до президентството. И тази нощ те ще останат блокирани.

Снощи се организира и обичайното протестно шествие, присъединяване в което взеха хиляди с искане за оставка на държавното управление и на основния прокурор. 26-ият ден на митингите стартира с спонтанен брифинг на основателите на недоволството.

По-рано денем протестиращите затвориха придвижването по бул. " Дондуков " и викат " Оставка ".

Ораторите приканиха за радикализация и споделиха, че " единственият късмет е да увеличим хората на нашия митинг. Да създадем всичко допустимо за всеобщо присъединяване в нашето гражданско непокорство. Явно с положително не става ".

Пред Ректората на СУ ситуацията беше спокойна.

Там продължава да стои белия микробус на майките от гражданската самодейност „ Системата ни убива ".

През блокадата се пропущат коли за спешна помощ.

Някои от жителите недоволстват обаче и показват, че „ митингът е непотребен ".

Преди това така наречен Отровно трио даде спонтанен брифинг, на който разгласи, че довечера ще бъде блокирано пространството пред общината във Варна.

„ Започвайки митинга, ние започнахме две неща - първо, показахме на жителите, че те могат и би трябвало да бъдат жители, второ - опитахме се да им покажем по какъв начин да бъдат жители. Ескалации ще има всеки ден, само че ние ще разгласяваме ден за ден, доколкото не желаеме властта да успее да се опълчи, както стана в Стара Загора ", юрист Николай Хаджигенов.

От Триото се оплакаха, че редовно се подслушват техните диалози, а хората, които приказват с тях след това биват заплашвани.

„ Това, което получават като сведение, те го употребяват като опасност към хората, с които беседваме. А това е допълнително. И получаваме голям брой сходни позвънявания. Това са тези гугутки, които кацат на рамото. И освен те. Но, когато ни се обади човек, който е получил тежко предизвестие в резултат на нашия диалог, това е към този момент допълнително. Заплахите са най-различни - от уволняване до спиране на бизнес, инспекции, типичен вид закани ", сподели проф. Велислав Минеков от Триото.

На собствен ред Арман Бабикян съобщи, че депутатите очевидно са предпочели плажните хавлии пред пленарната зала във връзка изказванията на Триото, че, вдигайки запорите върху сметките на „ Виваком " в КТБ, страната е ощетена с 350 млн. лева, до момента в който „ депутатите би трябвало да свикат изключително съвещание за разискване на този въпрос ".

Бабикян уточни още, че и президентът има право да изиска изключително пленарно съвещание, само че „ към този момент и той мълчи ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР