В 20:30 часа вчера приключи първият ден от издирването на

...
В 20:30 часа вчера приключи първият ден от издирването на
Коментари Харесай

Поршето на Бургазата - ключ към загадката за изчезването на бизнесмена

В 20:30 часа през вчерашния ден завърши първият ден от издирването на безследно изчезналия предприемач от Черноморец Весо Петров-Бургазата. Още преди 12 часа през вчерашния ден полицейските елементи образуваха група за издирването му в гористата околност към Атия и село Росен, в която се включиха доброволци и локалната ловно-рибарска дружинка, съобщава Флагман.бг.

По данни на хора, които са го познавали добре, Бургазата имал навика да гостува постоянно на собствен другар, който имал ранчо в този регион.

Известно е също, че имал и нелегално оръжие.

Една от версиите, по които работят проверяващите, е самоубийство. Тя може и да отпадне, защото разпитаните дотук очевидци считат, че това не е човек, който би поставил завършек на живота си, без значение в какъв брой затруднено състояние ще изпадне.

Странното е, че джипът му „ Порше Кайен ” не е засечен от нито една трафична камера по основния път Бургас-Созопол или пък частна охранителна камера във всички направления, тъдява къщата му, в непосредствена непосредственост до в.с. ”Свети Никола ”.

Поради тази причина служителите на реда се притесняват, че от през днешния ден нататък им следва дълга и тягостна процедура по претърсването на десетки подземни гаражи в региона на в.с. ”Свети Никола ”.

Първоначално би трябвало да се издирят притежателите или наемателите им, да бъдат предоставени ключове или кодове за достъп отдалечено.

Съществува злокобна заплаха Бургазата и джипът му да се намират точно в един от тези подземни паркинги.

Според източник на Флагман.бг, огромна част от тези парцели са издигнати точно от братята Здравко и Весо Петрови, някои от тях в разнообразни съдружия. И все още по данни на Флагман.бг, Здравко Петров продължава да строи първокласни къщи в региона на в.с. „ Свети Никола ”.

Ако Весо е решил да поставя завършек на живота си, няма логичност да постъпи по този начин, че в никакъв случай да не бъде открит, а тялото му да изгние в джипа, заключен от него самия в под земята гараж. По-логично е да е бил извикан за среща по разрешаване на някакъв бизнес проблем, какъвто Весо имал с доста сътрудници през годините.

От през днешния ден с изключение на в гората, ще стартира претършуване на подземните и наземни гаражи. Самото търсене се затруднява и от това, че през вчерашния ден следобяд валя пороен дъжд и са заличени следите от тежката машина на Бургазата, в случай че той е някъде из гората сред Росен и Атия.

Със сигурност братът Здравко може да бъде потребен, защото съгласно майка им Зора Петрова двамата са водили диалог в 09:15 часа. Тя не споделя обаче кой на кого се е обадил в този час. В 09:30 часа Здравко звънни наново на брат си, само че той не дава отговор, от което проверяващите си вършат извода, че телефонът му към този момент е бил оставен у дома, както и документите, и по-важните движимости.

Бургазата изчезва единствено с ключовете си за Порше Кайен. На излизане от двора е засечен от комшия. Установено е още, че час и половина по-късно, към този момент към 11 часа Здравко, още веднъж набира телефона на брат си, само че той продължава да дава свободно. След 12 часа на обед вчера 7-годишната му дъщеричка удостоверява, че сутринта татко ѝ дал закуска, а след това обяснил, че се постанова да отиде до магазина.

Братът сигурно знае какви паники може да е имал по-големият му с две години и седем месеца брат Весо.

На 2 март тази година Весо Петров, чиито име по документи е Веселин Миладинов Петров, е излязъл дефинитивно на независимост против 5 хил.лева парична гаранция, избрана от Районния съд. Прокуратурата е обжалвала тази мярка пред Окръжния съд, само че гаранцията е доказана.

Припомняме, че той бе хванат през октомври м.г. след побой над локален предприемач, също строител, който твърди, че е бил рекетиран в началото за 300 хил.евро, а по-късно мизата е била понижена на 100 хил.евро. Става дума за партньорско строителство в апарт комлекс „ Съни айлънд ”. Този някогашен сътрудник сподели, че се намира надалеч от Черноморец - в столицата, където бил на женитба през целия уикенд.

Така Бургазата изкара два месеца в ареста в бургаския затвор, а по-късно още три месеца с проследяваща гривна.

По неофициални данни Бургазата има 34 престъпни регистрации до този миг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР