В 20.00 ч. във вторник вечер започна работа Координационният център,

...
В 20.00 ч. във вторник вечер започна работа Координационният център,
Коментари Харесай

В 20 ч. във вторник заработи Координационният център за Covid-19 в София

В 20.00 ч. във вторник вечер стартира работа Координационният център, който ще разпределя хората със подозрение за Covid-19 в София, заяви шефът на РЗИ-София доктор Данчо Пенчев, представен от БГНЕС.

Координационният център се намира в новия корпус на Инфекциозна болница в столицата и точно той ще насочва пациентите към съответна болница или домашно лекуване.

" Координационният център ще стартира работа с колите за спешна помощ на Бърза помощ и с екипите на Бърза помощ. Тук ще се прави спомагателен триаж на пациента, ще се взима PCR-проба, която ще излиза на идващия ден, и отсам специалистите на Столичната РЗИ и на Регионалната здравна ревизия на София област ще насочват пациентите или за домашно лекуване, или за хоспитализация. В взаимозависимост от степента на увреждане ще бъдат насочени към лечебни заведения с реанимационни кревати или за амбулаторно лекуване на Covid ", сподели доктор Пенчев.

Той изясни, че в този момент, когато се чака разбъркване с други респираторни инфекции в есенно-зимния интервал, задачата е в центъра да се прави точна и ясна преценка за положението на пациентите и дали е належащо да бъдат приети в болница.

" Ние отиваме на адреса, суспектен ли е пациентът за такава зараза, на процедура го докарваме незабавно тук, триажът се прави на място, взима му се PCR. Целта на занятието е колкото може по-кратко да е времето от сигнала до възможната хоспитализация на пациента ", изясни шефът на ЦСМП-София доктор Георги Гелев. Той уточни, че през центъра ще минават и пациенти, които няма да се нуждаят от хоспитализация. " Когато случаите са леки, те ще бъдат ориентирани за домашна карантина ", уточни още доктор Гелев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР