В 19 часа в Триъгълника на властта започна 45-тата вечер

...
В 19 часа в Триъгълника на властта започна 45-тата вечер
Коментари Харесай

Извънредна ситуация на протеста, намеси се Спешна помощ

В 19 часа в Триъгълника на властта стартира 45-тата вечер на митинги. Непроменени остават настояванията - за оставка на кабинета и на основния прокурор.

Малко преди началния час на акцията на неодобрение на стара жена ѝ прилоша и се наложи на мястото да дойде екип на Спешна помощ, осведоми Нова тв.

Оказана ѝ е здравна помощ. По-късно се чака и обичайното шествие на протестиращите от Министерски съвет до Орлов мост.

44-тата вечер на митинги мина с кинопрожекция игра на волейбол, каране на ролери и колела.

„ Идеята беше артистичен митинг против построяването на хотели, като цяло застрояването на морето, което е неправилно”, показа участник в митинга.

Мненията към акцията на неодобрение обаче остават полярни. „ Недопустимо е в центъра на София да се атакуват дами и да се блокират основни кръстовища. Това, което се случва с тези хранителни артикули, с които се замерят институциите, е доста грозно, тъй като може би се изхвърля храна, която щеше да нахрани възрастните в старческите домове за една седмица примерно”, разяснява ММА боецът Станислав Недков – Стъки.

Исканията на протестиращите остават непроменени. Те разясниха и изявленията на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и на президента Румен Радев. „ Щом и от връх Шипка е стигнало до София, че желаят оставка, значи цяла България желае оставката на Бойко Борисов”, сподели участничка в митинга.

Палатковите лагери остават на три места в центъра на София – на площад „ Независимост”, до Ректората и на Орлов мост. Там ситуацията е спокойна. А в 20.30 часа се чака да стартира контрапротест на бул. „ Ситняково”. Той е против затварянето на основни кръстовища в столица.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР