В 19:30 часа снощи пламна бивш тютюнев склад на ул.

...
В 19:30 часа снощи пламна бивш тютюнев склад на ул.
Коментари Харесай

Хванаха мъж, запалил 3 сгради в Хасково снощи frognews.bg

В 19:30 часа нощес пламна някогашен тютюнев склад на ул. " Кирков ", час по-късно, когато пожарът беше овладян, пламна необитавана къща на ул. " Кирил и Методий ", която е покрай склада. Третият пожар е на ул. " Добруджа ", която е в различен регион на града. Там също изгоря необитавана къща. " Такова нещо се случва за пръв път в дългогодишната ми процедура ", разяснява шефът на регионалната дирекция на полицията комисар Атанас Ненков.

 

Благодарение на бързата реакция е открит подпалвачът. Това е 33-годишен престъпно проявен в разнообразни закононарушения хасковлия, който е лежал в пандиза. Установен е на 100 метра от последния пожар. Общината обезпечи достъп на полицията до Ситуационния център на видеонаблюдението в града, незабавно бяха подхванати заградителни мероприятия. Камерите са снимали палежите.

 

Заедно с 33-годишния мъж е арестуван и 45-годишен. Двамата са клошари, обяснява се присъединяване на втория мъж към случая, сподели Ненков. Не става въпрос за бизнес ползи. Между притежателите на постройките няма връзка, само че следствието продължава, добави комисар Ненков. Той не разяснява подбудите и методите на запалванията, защото текат следствените дейности.

 

Предстои прокуратурата в Хасково да изиска мярка за неотклонение по отношение на двамата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР