В 16:00 ч. днес пада карантината на шуменското село Изгрев.

...
В 16:00 ч. днес пада карантината на шуменското село Изгрев.
Коментари Харесай

Край на карантината в шуменското село Изгрев


В 16:00 ч. през днешния ден пада карантината на шуменското село Изгрев. Това оповестиха от Областния спешен щаб, представени от Нова ТВ.

От там допълниха, че анализът им демонстрира, че на този стадий огнищата на COVID-19 в засегнатите обитаеми места в общините Венец и Каолиново са разпознати и локализирани. В резултат на осъществените епидемиологични изследвания и всеобщото тестване в селата са издирени и изследвани контактните лица.

„ Издадени са наставления за карантиниране на лицата. Извършените дейности и всеобщото тестване на близо половината от популацията на село Изгрев дават опция да бъдат анулирани въведените ограничаващи ограничения за придвижване от и към селото ”, споделиха още от щаба.

Продължава засиленото наблюдаване за спазването на противоепидемичните ограничения и контролът на хората под карантина от екипи на ОД на Министерство на вътрешните работи и на РЗИ. Продължава и тестването на поданици на община Каолиново. От щаба приканват хората да се въздържат от образуване на огромни фамилни тържества  - сватби, кръщенета и други.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР