В 15 града в страната Българската банка за развитие представя

...
В 15 града в страната Българската банка за развитие представя
Коментари Харесай

Банката за развитие отчита засилен интерес към заемите за соларни централи

В 15 града в страната Българската банка за развиване показва финансовите принадлежности за подкрепяне на дребни и междинни компании. Може да се кандидатства по повече от един артикул, стига общата стойност на финансирането да не надвишава пет милиона лв..

Банката показва акциите си в поддръжка на хотелиерите и ресторантьорите, най-силно наранени от Covid пандемията и войната в Украйна, както и плана, обвързван със “зелената сила ”, за създаване на слънчеви панели за лични цели. Най-голям е ползата точно към тази мярка освен у нас, само че и в Европа, разяснява Димитър Стоилов, специалист " Корпоративно банкиране " на среща с бизнеса в Балчик.

Туристическият артикул нараства при сегашните цени на енергоносителите. Бъдещето е във вятъра, слънцето, геотермалната сила, които ги има в Добруджа – счита браншовикът в туризма Симеон Господинов, който вижда капиталовото си бъдеще в тази посока. Мариана Иванова от хотел " Юпитер " също има сходен интерес: „ За да бъдем енергийно самостоятелни, сега цената на тока е доста висока и е невероятно да издържим дълго време при тези стойности “.

За какъв брой време са отпуска заемът? Ако планът е утвърден, има мнение за присъединение, а документите и информацията – цялостна, най-много до 3-4 седмици, отвърна на питане Мариям Сарафян от ръководство „ Корпоративно банкиране “ в ББР.

" Структурираме и моделираме артикули по отношение на съответна обстановка, в този момент за растящи цени, инфлация, предлагаме артикул за първични материали и материали, покриване на заплати " – изясни още Димитър Стоилов.

На срещите с бизнеса в страната основно ни питат за размер, лихви, поръчителство, интерес има. Предстои да посетим още градове, все стратегически за развиването на дребния и междинния бизнес у нас– посочи специалистът.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР