В 14 области в страната има предупреждение за силен вятър,

...
В 14 области в страната има предупреждение за силен вятър,
Коментари Харесай

Предупреждение за силен вятър в 14 области, има опасност от падащи дървета

В 14 области в страната има предизвестие за мощен вятър, който в композиция с натрупалия сняг може да докара до нови рухвания и счупвания на дървета, клони и електроповоди, сподели шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” Александър Джартов. Заради предстоящото стопляне на времето се следят и язовирите, с цел да не се допусне преливане.

Обстановката в страната след изобилните снеговалежи е доста по-спокойна, само че към момента има към 90000 души без ток, както и обитаеми места без водоподаване.

За последното денонощие към службите на пожарната са постъпили единствено 58 сигнала, главно за паднали дървета и клони, сподели шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” Александър Джартов.

Повишена е лавинната заплаха във всички планини в страната. За това предизвестяват от планинската избавителна работа.Във високите елементи духат мощни до бурни ветрове. Спасителите съвет хората,които все пак са решили да тръгнат към планината да бъдат добре екипирани и готови за зимни условия.

Условията за туризъм във високите елементи на планините са неприятни, в подветрените зони е насъбран доста сняг, което обуславя и огромна заплаха от лавини. Това съобщи пред Дарик радио Явор Каролев дежурен в Планинската избавителна работа. Той посочи, че в по-ниските, горските елементи, изискванията са по-добри.

Каролев предизвести, че горските пътеки към момента не са добре утъпкани и хората би трябвало да внимават. А в случай че инцидентно екскурзиант претърпи случай рекомендацията е да се звъни на 112.

От Планинската избавителна работа припомнят да не се не помни планинската застраховка.

Междувременно ситуацията в страната след изобилните снеговалежи стартира да се възстановява, само че към момента има сериозни места. Без ток, а в някои общини и без вода, не престават да са десетки хиляди семейства в Северна България.

Екипите на електроразпределителните сдружения през вчерашния ден не съумяха да стигнат до тях поради затворени пътища. Най-тежка е обстановката в Разградско. Там тук-там преспите сняг доближават 2 метра.

Все още няма достъп до някои села в планинските елементи на областите Велико Търново, Ловеч, Враца, Плевен и Габрово. Няколко села към Сливен и Пловдив също нямат електричество. Днес ще останат затворени 55 учебни заведения.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР