В 14-минутно новогодишно обръщение по случай настъпващата 2021 г. френският

...
В 14-минутно новогодишно обръщение по случай настъпващата 2021 г. френският
Коментари Харесай

Макрон благодари на французите за единството и упоритостта по време на епидемията

В 14-минутно новогодишно послание по случай настъпващата 2021 година френският президент Еманюел Макрон благодари на съотечествениците си за единството и упоритостта по време на епидемията, предадоха международните организации. Колективната отговорност оказа помощ да спасим живота на доста хора и ни разрешава да се противопоставим на епидемията, акцентира президентът.
Още по тематиката
Макрон посочи, че здравната и икономическата рецесия не свършват на 1 януари, а очакванията са във имунизацията, която човечеството е съумяло да сътвори единствено за година.

Като водим битка с вируса, с икономическите и обществените последствия от епидемията, ще построим Франция на 2030 година, увери Макрон.

В обръщението си президентът сподели още, че всеки французин ще може през идната година са се ваксинира против КОВИД-19, в случай че пожелае.

Макрон предизвести, че разпространяването на ковид ще се отразява на ситуацията във Франция до пролетта.

Френският президент сподели, че въведеният във Франция оздравителен проект ще разреши от идната пролет нататък да се сътвори по-силна стопанска система. Тя би трябвало по едно и също време да открива работни места, да е по-новаторска, по-солидарна и да се преценява с климата и биоразнообразието.

Макрон уточни още, че желае ясно да каже: нашата орис е на първо място в Европа и акцентира, че френският суверенитет минава през по-силна, по-автономна и по-обединена Европа.

Президентът сподели, че е горделив, че дружно с държавното управление е съумял да организира нужните преобразувания и да укрепи доверието.

Благодарение на това успяхме да убедим Германия, а по-късно и останалите членове на Европейския съюз да изработят неповторим и огромен оздравителен проект и да вземем решение за общ и взаимен дълг, с цел да подготвим по-добре бъдещето си и да се ангажираме с екологичния и цифров преход, като създадем оптимален брой работни места за нашата юноша, акцентира Макрон в обръщението си.

Независимо от излизането си от Европейският съюз с Брекзит, Обединеното кралство ще остане " наш другар и наш съдружник ". Обединеното кралство остава наш комшия, само че и наш другар и наш съдружник. Този избор за овакантяване на Европа, този Брекзит, беше плод на краткотрайна европейска уязвимост и на доста неистини и подправени обещания, сподели френският държавен глава.

Макрон акцентира, че преди няколко дни Европейският съюз е подписал съглашение с Лондон за " образуване на бъдещите ни връзки в отбрана на нашите ползи, нашите индустриалци, нашите риболовци и нашето европейско единение ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР