В 13 сайта са установени продажбата на райски газ. Отделно

...
В 13 сайта са установени продажбата на райски газ. Отделно
Коментари Харесай

Райски газ се предлагал като капсули за сметана с вкус и аромат

В 13 уеб страницата са открити продажбата на божествен газ. Отделно на това е засечена продажбата и в 11 магазина . Работата на Комисията за отбрана на потребителите регистрират от Министерство на стопанската система. Извършени са 195 инспекции в интервала от 26 юли до 29 юли.

Издадени са заповеди за прекъсване на продажбата . Взети са проби и инспекциите не престават, регистрират от Министерство на стопанската система.

При инспекциите на уеб сайтове, които продават божествен газ, е открито, че три от тях съдържат информация за притежателите и тя е предоставена на Главна дирекция " Контрол на пазара " за осъществяване на инспекции на място. Останалите 10 уеб страницата от тези, за които е открито, че оферират за продажба рисковия артикул, не са оповестили кое е лицето, което продава божествен газ.

Извършени са контролни поръчки и ще бъдат подхванати всички вероятни дейности за разкриване на търговеца.
 Александър Симидчиев: Райският газ е входна врата към по-тежките опиати
Александър Симидчиев: Райският газ е входна врата към по-тежките опиати

Проблем е, когато райският газ се съчетава с други химически субстанции - алкохол и опиати

До платформите OLX и bazar.bg са изпратени писма с искане за даване на информация за всички лица, които оферират за продажба божествен газ. Тя също ще бъде предоставена на Групово дело " Контрол на пазара ".

Регионалните дирекции на комисията са открили, че огромна част от продуктите, съдържащи божествен газ, са опаковани в кутия с етикет : Капсули за сметана с усет и мирис (различни търговски марки), железни капсули, цялостни с N2O или азотен оксид (Е942) за подготвяне на сметана, мусове, кремове със наличие към 8.2 гр. диазотен оксид.

Инспекторите на КЗП са на терен в цялата страна и най-много по Черноморието - в магазини за алкохол и цигари, заведения за хранене и развлечения и такива с нощен режим на работа, магазини за празненство артикули и други.
 Омбудсманът желае продажбата на божествен газ да се забрани със закон
Омбудсманът желае продажбата на божествен газ да се забрани със закон

Диана Ковачева внесе в Народното събрание предлагането си

Припомняме, на последното пленарно съвещание на 47-то Народно заседание депутатите гласоподаваха , на територията на детски градини, учебни заведения и лечебни заведения, в закрити публични места, на спортни прояви и на публични мероприятия.

Без диспути и единомислещо със 162 гласа " за " депутатите одобриха измененията в Закона за здравето .

Още преди този момент Комисията за отбрана на потребителите стартира инспекции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР