В 12-та авиационна база - гр. Долна Митрополия завърши обучението

...
В 12-та авиационна база - гр. Долна Митрополия завърши обучението
Коментари Харесай

Специализантите от курс за авиодиспечери завършиха обучението си с отличие

В 12-та авиационна база - гр. Долна Митрополия приключи образованието на специализантите от курс за придобиване на военноотчетна компетентност и подготовка „ Авиодиспечер ”.

Динамичното развиване на военната техника и бойното потребление на нови технологии за обработка и предаване на полетна информация, аеронавигационно и осведомително обезпечаване постановат нуждата от непрестанно повишение квалификацията на авиационните експерти.

Курсът за образование на авиодиспечери е с теоретико-практическа устременост. Целта на образователната стратегия е обучаемите да придобият познания и да усвоят уменията за работа със актуалните средства и програмни артикули за обмисляне на полетите.

Отговорник на курса бе майор Петьо Замфиров – шеф на Летищен център в 12-та авиационна база – Долна Митрополия. По време на теоретичните занятия специализантите се срещнаха с настоящите нормативните документи, регламентиращи планирането, координирането и военното потребление на въздушното пространство.

Практическите занятия се организираха под управлението на опитните старши авиодиспечери от 12-та авиационна база - старшина Ивайло Лалов и старшина Милен Еремиев в Пункт за полетна информация, аеронавигационно и осведомително обезпечаване. В действителна работна среда специализантите имаха опция да следят активността на авиодиспечерите, да придобият умения за работа със системите за продан на полетна информация и правене на поръчки за потребление на въздушното пространство.



Курсът приключи с полагане на сложен изпит. В резултат на положителната подготовка, висока мотивация и блян на обучаемите за повишение на професионалната им подготовка те се показаха на високо равнище и приключиха с оценка „ Отличен 6 ”.



Заместник-командирът на 12-та авиационна база – полковник Ивайло Ангелов връчи удостоверенията на специализантите. Той ги поздрави за отличните резултати, проявената отговорност към образователния развой и им пожела сполучливо използване на добитите познания.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР