В 10:30 часа ще бъде поставено началото на извънредния изборен

...
В 10:30 часа ще бъде поставено началото на извънредния изборен
Коментари Харесай

Конгресът на БФС: Избира се следващият президент

В 10:30 часа ще бъде сложено началото на изключителния избирателен Конгрес на Българския футболен съюз, на който ще бъде определен нов президент на централата. Събитието ще бъде в столичния хотел „ Маринела “ и ще бъде директно предавано по.

Началото на регистрацията на клубовете за Конгреса се бави с 30 минути. Трябваше да стартира в 7:30 часа, само че стана ясно, че няма да започва преди 8:00 часа.

В битката за президентския пост влизат седем претенденти – съгласно предварителните настройки и упования трима от тях са любимци за това да наследят Борислав Михайлов. Това са Димитър Бербатов, Георги Иванов - Гонзо и Михаил Касабов. Останалите четирима кандидати са Георги Градев, Манол Иванов, Георги Захариев и Петьо Костадинов. В последния миг от конкуренцията се отхвърлиха Христо Крушарски и Илиян Стоянов – Коловати.

Между 7:30 и 10 ч делегатите ще се записват в хотел " Маринела ", където е събитието.

Кандидат-президентите няма да са в залата от началото на форума. Те ще бъдат в " Пура-бара " на фоайето на хотела.

В 10:30 часа е откриването, а се чака Борислав Михайлов да го направи с одобрение. По двама наблюдаващи от ФИФА и УЕФА ще са в залата, с цел да наблюдават за изрядното протичане.

Първо ще се дефинира Манданта комисия, която да впише какъв брой са делегатите по регистрация. След това се избира Комисия по жалбите - в случай че има такива, в хода на форума. Трябва да има Комисия по осъществяване на изборите, с цел да е спазен протоколът.

И едвам по-късно се минава към точка първа. А тя е - " Отчет за осъществяването на Програма на БФС за развиването на футбола за 2022 и 2023 г ".

Следва втора точка - " Финансов доклад за 2022 и 2023 г ".

В трета е вписано " Разглеждане на тъжби до Общото заседание ", а след това идва и точката, която е от изключително значение: " Гласуване на подадена оставка от Президента на БФС ". Припомняме, че Михайлов даде своята след митингите в София през ноември, като разгласи, че повече няма да се кандидатира за поста.

Точка №5 е " Освобождаване на членовете на Изпълнителния комитет на БФС ". Това е самостоятелно за всеки от 13-те в Изпълкома.

Точка №6 е " Избор на Президент на Сдружение " Български футболен съюз ". Следва гласоподаване, при събиране на 50% плюс един глас от някой претендент, той печели. Ако няма подобен, следва втори тур единствено с двамата кандидати, събрали най-вече вотове.

Последната точка е " Избор на членове на Изпълнителния комитет на Сдружение " Български футболен съюз ".

Не е изключено решенията от Конгреса да бъдат обжалвани.

Пред хотел „ Маринела “ се приготвя митинг на почитатели против настоящето управление и възможното избиране на някой от претендентите на така наречен статукво, визирайки Георги Иванов и Михаил Касабов. От Столична дирекция на вътрешните работи към този момент оповестиха, че имат подготвеност да употребяват водно оръдие при ескалация на напрежението, сходно на това преди мача сред България и Унгария в средата на ноември, когато се стигна до конфликти сред служители на реда и протестиращи в центъра на София.

Любопитен миг в дневния ред на идния Конгрес е четвъртата точка, която гласи „ Гласуване на подадена оставка от Президента на БФС “. Михайлов към този момент подаде оставка на 27 ноември, само че тя би трябвало да бъде гласувана от делегатите на Общото заседание. Ако тя не бъде призната, то изборът за нов президент на процедура ще се обезсмисли, като в дневния ред при приемане на оставка, остават още три точки – Освобождаване на членовете на Изпълнителния комитет, Избор на президент и Избор на членове на Изпълнителния комитет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР