В 00:20 часа тази нощ се очаква в България да

...
В 00:20 часа тази нощ се очаква в България да
Коментари Харесай

Първият шенгенски полет в България ще кацне 20 минути след полунощ

В 00:20 часа тази нощ се чака в България да кацне първият шенгенски полет. Самолетът идва от Неапол и ще дойде на летище София.

При малко " шанс " и забавяне от пет минути обаче, той може да бъде изпреварен от полета на австрийските авиолинии от Виена, който е плануван за 23:55 ч.

Според новите правила идващите пасажери няма да подлежат на паспортен надзор, а единствено на инспекция летищна сигурност. Веднага след което ще могат да се насочат за приемане на багажа си.

Остава правото за полицейски инспекции, ако органите на реда преценяват, че е належащо.

Тези правила обаче ще важат единствено за полетите, идващи от страни от Шенгенското пространство и за жители на съответните страни.

За заминаващите

Пътувайки до страна членка на Шенген, регистрирате багажа си, след което следва единствено инспекция сигурност, показват от Летище София, написа dariknews.bg. След това се отправяте към вашия излаз (гейт) за политане, без да преминавате паспортен надзор.

В Шенген влизат и страните Швейцария, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.

На митнически надзор подлежат жители, пътуващи за страни отвън Европейски Съюз, както и пътуващи пренос до трети страни през страна членка на Шенген.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР