В 00.00 ч. на 21.03.2020 г. се прилагат противоепидемичните мерки,

...
В 00.00 ч. на 21.03.2020 г. се прилагат противоепидемичните мерки,
Коментари Харесай

Съобщение на Областния щаб за борба с грип и ОРЗ – Враца

В 00.00 ч. на 21.03.2020 година се ползват противоепидемичните ограничения, въведени със Заповед № РД-01-143/20.03.2020 година на министъра на опазването на здравето, а точно:
Преустановяват се визитите на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и уреди на открити и закрити публични места.
Органите на Министерство на вътрешните работи провеждат контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на регионалните центрове и правят инспекции на задачата на пътуването на жителите.
През контролно-пропускателните пунктове се пропуща прекосяването на лица единствено в случаи на необходимост на пътуването, наложено от полагане на труд в обитаемото място, здравословни аргументи на пътуващия или негови близки, завръщане на сегашния или непрекъснат адрес. Това се удостоверява със служебна записка от работодателя или длъжностен документ – карта, медицински документ, документ за идентичност.
Забранено е на лица до 60-годишна възраст да посещават питателните магазини и аптеките във времето от 8,30 до 10,30 часа всеки ден. Директорите на ОД на Министерство на вътрешните работи и кметовете на общини уведомяват заинтригуваните лица и основават организация за реализиране на надзор по разпоредените ограничения.
Стотиците въпроси, които жителите слагат на оповестените телефони на регионалния и общинския щаб във Враца, свързани с опцията да се отиде до село, вила, пазар или на други места, без да е наложително, имат еднопосочен отговор – в случай че не са свързани с изброените аргументи в заповедта на министъра са неоснователни и органите на Министерство на вътрешните работи няма да ги позволяват от и за регионалните градове с персонален или публичен превоз.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР