Уволненият от здравния министър Стойчо Кацаров - проф. Асен Балтов,

...
Уволненият от здравния министър Стойчо Кацаров - проф. Асен Балтов,
Коментари Харесай

Уволненият шеф на Пирогов проф. Асен Балтов ще съди здравното министерство |

Уволненият от здравния министър Стойчо Кацаров - проф. Асен Балтов, ще съди Министерство на здравеопазването поради обвиняванията за 900-те случая на фиктивни пациенти. Това стана ясно от думите му пред Нова тв.

" В персонално качество би трябвало да изчистя името си и мисля, че би трябвало да се заведе дело. Убеден съм, че би трябвало да го направя. Ще го повеждам против цялото Министерство на здравеопазването и тяхното политическо управление, тъй като в този скандал не е забъркан единствено Кацаров, само че и неговите зам.-министри. Те си разрешиха да се появят пред медиите на 5-6 ден от инспекцията и споделиха, че имало 900 случая на взети непозволено пари в „ Пирогов ”. А по-късно споделиха, че това били по предварителни данни. Аз за какво ги нямам? ". запита професорът.

" Не бих нарекъл министър Кацаров лекар. Той от дълго време не е подобен и от дълго време е не запомнил медицината, тъй като от 4 дни сме очевидци на неистини. Първата е, че в никакъв случай никой не е споделил, че има диагноза цироза. Ако една неистина се каже 100 пъти, става истина, само че в тази ситуация това няма по какъв начин да се случи ", добави той.

Поредната неистина съгласно него е от през днешния ден, " че нещо е подписано, друго не е, а ние сме фалшифицирали ".

" Лично аз съм виждал ИЗ-то. Сравних неговите подписи с последният протокол от увеличение на капитала на сдружението. Неговият автограф е 1:1. Ако той не е лежал в болничното заведение, това си е негово право ", сподели още Балтов.

И добави, че има работна диагноза и дефинитивна диагноза. Нито работната, нито окончателната е цироза, за каквато се е изследвал министърът.

" Самите сътрудници не могат да схванат по какъв начин този човек може да лъже в ефир. Това не може да се размине. Колегите ми неслучайно му желаят оставката. През последните 2 месеца Кацаров не направи нищо, с цел да покаже, че това са героите през последните 14 месеца. Всеки Божи ден през „ Пирогов ” са минавали сред 300 и 400 пациенти с COVID-19 ", уточни Балтов.

Той беше безапелационен, че „ Пирогов ” няма претекст да източва Здравната каса и в случай че някой го твърди, би трябвало да го потвърди. А името на незабавната болница е опетнено по " един извънредно противен сюжет ".

" За нас най-съществен е човешкият живот. На всички основни рапорти, на които съм събирал началниците на всички клиники, постоянно съм казвал: " Не пестете сили и средства. Важното е в тази пандемия да оцелеят колкото се може повече хора ”. Не сме жалили никакви средства. Правили сме оптималното за нашите пациенти ", бе безапелационен Асен Балтов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР