Уволненият на 2 юни т. г. като шеф на Областното

...
Уволненият на 2 юни т. г. като шеф на Областното
Коментари Харесай

Съдът отмени уволнението на Атанас Ташков като шеф на Областното пътно в Пловдив

Уволненият на 2 юни т. година като началник на Областното пътно ръководство в Пловдив Атанас Ташков оспори заповедта за освобождението си и със свое решение от 25 ноември т. година Пловдивският административен съд я анулира, написаха 24chasa.bg

Ташков беше назначен за шеф на Пътното на 1 август 2012 година и заемаше длъжността до началото на юни т. година, като се изключи времето, в което беше народен представител от ГЕРБ в 42-ото, 43-ото и 44-ото национално заседание.

От правосъдното решение излиза наяве, че Ташков е бил уволнен, тъй като не разполага с достъп до класифицирана информация, а към оня миг това към този момент е било условие за заемане на тази позиция. По делото обаче няма данни процедура за издаване на позволение за подобен достъп изобщо да е провеждана. „ Тоест не става въпрос за отхвърлен или лишен достъп на служителя до класифицирана информация заради това, че не отговоря на условията на закона, или заради негово недобросъвестно държание, а за резултат, настъпил заради безучастие на органа по назначение.

Противно на разбиранията на ответника (Областното пътно ръководство в Пловдив – б. р.) инициирането на процедурата по Закона за отбрана на класифицираната информация е сложено в обвързване на администрацията, а не на служителя “, е записано в претекстовете, с които заповедта за уволнението е анулирана.

Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Върховен административен съд.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР