Уволнена е директорката на детска градина "Брезичка" в Бургас заради

...
Уволнена е директорката на детска градина "Брезичка" в Бургас заради
Коментари Харесай

Уволнена е директорката на детска градина "Брезичка" в Бургас

Уволнена е директорката на детска градина "Брезичка " в Бургас поради сигнал за принуждение от страна възпитателки над деца в една от групите.

Това заяви за Българска телеграфна агенция заместник-кметът по обучение в Общината Йорданка Ананиева. Събка Недева е освободена от поста поради това, че не е оказала надзор върху педагозите. Отстранена от работа е и помощник-директорката Ваня Стоянова, напуснала по лично предпочитание е възпитателката Милена Иванова, против която е подаден сигнал в прокуратурата. Другата учителка Весела Петрова е в болнични, само че също е подала оставката си тази заран.

Мерките в детската градина се постановиха, откакто в обществените мрежи бе пуснат клип, на който се вижда по какъв начин учителки бият и наскърбяват възпитаниците си. Местата на отстранените от работа ще бъдат заети от работещи в градината. Една от учителките сега е в отпуск, само че той ще бъде преустановен, с цел да може тя да стартира работа още в понеделник. От понеделник детската градина ще има краткотрайно изпълняващ длъжността шеф. След това ще се разгласи конкурс за нов шеф и нов състав. От началото на другата седмица с децата стартират работа психолози. От понеделник ще стартира и монтирането на камери за видеонаблюдение в детската градина.

До 10 дни би трябвало да завърши инспекцията за сигнала на принуждение над деца в детската градина, споделиха от Районната прокуратура в Бургас. Проверката би трябвало да откри кои са родителите на малолетните и от тях да бъдат снети писмени сведения, с оглед изясняване на следните условия: установени ли са увреждания по тялото и лицата на децата, преглеждани ли са те от правосъден лекар; в тази връзка при определяне на документи, удостоверяващи телесни увреждания - да бъдат приложени по проверката; споделяли ли са децата за случая, осведомени ли са родителите със случилото се; какво тъкмо са споделили децата и известено ли е за това управлението на детската градина, органите на Министерство на вътрешните работи и обществените служби. Трябва да бъдат разпитани и всички учители, медицински служащи и шефа на детската градина с оглед предмета на инспекцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР