Увертюрата към детската опера Ледената кралица на Румен Бояджиев-син, спечели

...
Увертюрата към детската опера Ледената кралица на Румен Бояджиев-син, спечели
Коментари Харесай

Престижна награда за филмова музика на композитора Румен Бояджиев-син



Увертюрата към детската опера " Ледената кралица " на Румен Бояджиев-син , завоюва огромната премия на Международния конкурс за кино музика NGC LAB. Младият композитор съумя да се пребори конкуренцията на финала, където имаше участници от Русия, Франция, Южна Корея, Съединени американски щати, Израел, Нидерландия, Англия, Гърция и Австралия. Председател на журито на влиятелния конгрес бе международно известният композитор Хари Грегсън Уилиямс.
„ Надпреварата беше с близо 100 композитори от целия свят , а журито беше от доста изявени създатели, водещи лица от Холивуд “, уточни пред БНР композиторът Румен Бояджиев-син за интернационалното си отличие за кино музика за увертюрата към детската опера „ Ледената кралица “.

„ Трудността идваше и от това, че не става дума просто за концертна класическа музика, а е обвързвано с доста огромен бизнес в международен мащаб и напорът е голям. Така че, за мен е това привилегия, чест и огромна премия.

А отношението на уредниците, на журито , мейлите, които получавам от тях са извънредно топли, с похвални думи, което рядко се случва на такива конгреси, което значи, че в действителност са впечатлени от тази творба и методът, който аз съм избрал да им предложа в тази ситуация “, съобщи още в „ Хоризонт до обед “ именитият музикант.

Церемонията по награждаването ще бъде през есента в Русия.

Още по тематиката в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР