Увери, че Москва е готова да преговаря за УкрайнаРусия би

...
Увери, че Москва е готова да преговаря за УкрайнаРусия би
Коментари Харесай

Путин: Няма да се откажем от интересите си

Увери, че Москва е подготвена да договаря за Украйна
Русия би била подготвена да беседва с Украйна, Съединени американски щати и Европа за бъдещето на украинската страна, в случай че те желаят това, само че Москва ще брани националния си интерес. Това съобщи през вчерашния ден съветският президент Владимир Путин на съвещание в Москва на разширената гилдия на министерството на защитата, съобщи Ройтерс.

“И в Украйна - тези, които са настроени нападателно против Русия, и в Европа, и в Съединени американски щати. Ако те желаят да договарят, дано договарят, само че ние ще го създадем само въз основа на нашите ползи. Няма да се откажем от това, което ни принадлежи ”, отсече съветският водач.

Русия управлява към 17,5% от територията, приета за украинска след разпадането на Съветския съюз през 1991 година, отбелязва Ройтерс. Полуостров Крим е в състава на Руската федерация от 2014 година след извършен референдум за отделянето от Украйна. Миналата година, отново след референдуми, към Русия се причислиха още четири украински области - Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска, които войските на Москва отчасти управляват.

Путин през вчерашния ден упрекна Съединени американски щати, че експлоатират Европа за личните си ползи. Президентът акцентира, че Москва не има намерение да води война против Европа.

Стопанинът на Кремъл също така бе безапелационен, че участието на Украйна в НАТО би било “неприемливо за Русия и след 10 години, и след 20 години ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР