Уверено вървите към унищожавате на перлата в българската държавна собственост

...
Уверено вървите към унищожавате на перлата в българската държавна собственост
Коментари Харесай

Нинова към министър Богданов: Уверено вървите към унищожаването на перлата в българската държавна собственост „Ел Би Булгарикум“

„ Уверено вървите към унищожавате на перлата в българската държавна благосъстоятелност „ Ел Би Булгарикум “. “ Така водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се обърна към министъра на стопанската система по времето на парламентарния надзор.
От трибуната на Народното събрание тя заключи, че обществените кавги към „ Ел Би Булгарикум “ не престават близо година и половина, като в последните дни настоящето управление афишира, че компанията е била водена към банкрут и вреди за милиони по времето на служебния кабинет на президента Радев.
„ От друга страна, уволнените търговски и административни шефове упрекват изпълнителния шеф в това, че връща компании снабдители на мляко – имаше гръмък скандал към тях, че са основани със 100 лева капитал 5 дни след избора на новото управление “, означи водачът на Българска социалистическа партия.
Нинова посочи, че когато тя е била министър на стопанската система, сдружението е работило на облага, върнало е заем от 9,2 млн. лева на ДКК, почнало е план с Япония за високотехнологична лаборатория и е нараснало заплатите – работило е добре и без никакви кавги.
„ За 2022 година 4 пъти се сменя управлението на предприятието. От експертите, които работеха там не са останали, а са назначени нови: магистър по политически мениджмънт, бутилиране на виновност, човек от Фонд „ Затворно дело “, човек, който се занимава с търговия с книги, оценител на подсистемите на жп превоза “, акцентира Корнелия Нинова.
И се обърна към министъра: „ Това, което се случва там, стартира по времето на служебния кабинет на Румен Радев и то е несъмнено пагуба на държавното дружество. Притеснителното е, че тази политика на смяна в търговски връзки, снабдители, борба на лобита, които също обществено са оповестени, че съставляват борба на групировки за преодоляването на предприятието, продължава и до ден сегашен. Доказателство са последните престрелки сред управлението, министри и шефове на ДКК. Какво ще предприемете, с цел да прекратите това? “
„ Не мога да допускам, че единствено за няколко месеца, откогато аз бях министър на стопанската система  до постоянното държавно управление, служебното държавно управление е могло да нанесе толкоз огромна вреда “, реагира Нинова на отговора на министър Богданов, който изнесе данни за установени голям брой нарушавания в сдружението, част от които са предадени на прокуратурата, както и удостовери информацията, че компанията е водена към банкрут със спад на облагата от над 90% от служебното държавно управление на Радев.
„ Но не съм сигурна, че и сега не вършиме неточности. Вярно ли е, че настоящето управление, назначено от Вас, е върнало компанията, която доставяше мляко от Унгария и поради която се стигна до неуместното състояние ръководителят на Държавната консолидационна компания да твърди, че суровинната, която е доставена е дефектирала, че стои на склад и „ за подарък не става “? “, попита тя и изиска отговор за подписания контракт за платени предплатени над 1 млн. лева за коли, които към момента ги няма.
„ Като министър на стопанската система, каква мислите, че е задачата на едно дружество, в тази ситуация държавно, само че и по принцип? Защото сегашният Ви изпълнителен шеф знаете ли какво твърди: „ Дружеството Ел Би не е основано за облага, то би трябвало да има приходна част, която да покрива единствено разноските си. “ Това ли е и Вашето схващане за стопанска система, господин министър? “, попита още Корнелия Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР