Уверен съм, че дългогодишните приятелски, конструктивни и ползотворни българо-френски отношения

...
Уверен съм, че дългогодишните приятелски, конструктивни и ползотворни българо-френски отношения
Коментари Харесай

Президентът поздрави Макрон за националния празник на Франция

" Уверен съм, че дългогодишните другарски, градивни и ползотворни българо-френски връзки ще продължат да се развиват в дух на доверие и взаимноизгодно съдействие ", декларира Радев в приветствения си адрес.

Президентът акцентира също по този начин, че България и Франция ще продължат да работят дружно за построяването на единна, мощна и просперираща Европа, както и за подсилване на ролята на многостранната дипломация в оправянето с общите провокации, пред които е изправен светът през днешния ден.

С аудитория и величествен церемониал, през днешния ден Франция ще означи Деня на бастилията, както още е наименуван националният празник. 5000 военни ще преминат по Шанз Елизе. В парада ще се включат над 70 самолета, 25 хеликоптера, над 220 военни машини. Сред участниците са и двеста конници от Републиканската армия.

25 хиляди души ще могат да следят парада от трибуни. Те би трябвало да показват здравен паспорт, с който да потвърдят, че имат имунизация или негативен тест за КОВИД-19. Сега във Франция са отстранени съвсем всички санитарни ограничавания, само че Министерството на здравеопазването предизвестява за началото на четвъртата вълна от епидемията заради разпространяването на варианта делта.

Парадът ще се организира от 10 до 12 часа в наличието на президента на републиката и командването на френската войска. Неговото мото през тази година ще бъде " Покори бъдещето " (Gagner l`avenir). Военният губернатор на Париж Кристоф Абад изясни, че този девиз има двойно значение. То се отнася както до групово превъзмогване на компликациите на пандемията, по този начин и до възходящите провокации пред френските въоръжени сили.

Миналата година поради пандемията парадът на Шанз Елизе беше анулиран. В стеснен кръг националният празник на Франция беше маркиран на площад Конкорд.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР