увеличи значително правомощията на своята полиция с нов закон, гласуван

...
увеличи значително правомощията на своята полиция с нов закон, гласуван
Коментари Харесай

Нов закон позволява на руската полиция да влиза в домове и коли по свое усмотрение

усили доста пълномощията на своята полиция с нов закон, гласуван през днешния ден в Държавната дума, съобщи ДПА, представена от Нова телевизия.

Новите правила уголемяват правата на служителите на реда, които към този момент ще могат по свое убеждение да обискират жилища и да влизат в коли. Превозните средства ще могат да бъдат отваряни в отсъствието на притежателя, в случай че " има учредения да се счита ", че може да бъде осуетена терористична офанзива или че това е належащо за гарантирането на публичната сигурност.
The Wallstreet Journal: Три точки по света, които могат да провокират война
Колумнистът на The Wallstreet Journal Джералд Сейб приказва за възходящия риск от три военни спора, които могат да се трансфорат...

Законопроектът бе утвърден на първо четене през декември предходната година. Тогава формулировките за приложимост на огнестрелно оръжие, които след това бяха отстранени от плана, провокираха слисване в обществото. Те предвиждаха служителите на реда да стрелят при осъществяване на арест, когато арестуваното лице предприеме " някакво деяние ", което може да бъда възприето като опасност за нахлуване.

И в този момент критици споделят, че полицията ще има огромни права във връзка с жителите и тяхната благосъстоятелност, без да се показват ясни учредения за това. Дейци на опозицията установяват, че новото законодателство основава предпоставки за консолидиране на произвола на полицията в Русия. Политологът Фьодор Крашенников изрази съмнение, че законодателната смяна се прави за попречване на опозиционни митинги.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР