Увеличението на цените по морето вече е факт. С много

...
Увеличението на цените по морето вече е факт. С много
Коментари Харесай

Цаца+бира на нова солена цена по морето

Увеличението на цените по морето към този момент е реалност. С доста слънце и по-високи цени стартира новият летен сезон във Варна. Сянката на плажа по Северното Черноморие тази година коства от 5 до 10 лв..

" Тази година, както последните 10, цените са същите, защото екстрата чадър не е жизненоважна като олиото. Решили сме да заложим на повече оборот, по-малко облага за сметка на цените ", уточни концесионерът на плаж " Офицерски " във Варна Гирон Рисовски.

Цената на обичаната композиция на българите в заведенията по морето - цаца и бира, също е скочила - приблизително сред 10 и 15%.

" Средно за една наливна бира се заплаща 3,29 лева предишния сезон, 10% е покачването, за цацата също. Това е компромис, тъй като не сме в мощен сезон, направихме компромис поради хората, с цел да стартираме решително ", изясни Снежана Бойкова.

И първите туристи виждат скока в цените, само че споделят, че това няма да ги спре от плажни удоволствия.

Високите цени обаче вървят с растеж на заплатите. Така притежателите се надяват да решата главния си проблем с недостига на личен състав.

Георги Есов от над 20 години е избавител. И този сезон ще бъде на плажа, с цел да съобщи своя опит на по-младите. " Тази година сме доста добре откъм спасители, в пиков час ще има 15 на пост, в този момент са 10 ", сподели той.

Така на фона на високата инфлация и сянката на бежанската вълна от Украйна, стартът на сезона по морето е даден. Тази година личният състав ще бъде подсилен и от стотици украинци, намерили работа по курортите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР