Увеличен брой полети и засилена въздушна свързаност отчита Кипър. От

...
Увеличен брой полети и засилена въздушна свързаност отчита Кипър. От
Коментари Харесай

Кипър с мерки да смекчи загубите от липсата на руски и украински туристи

Увеличен брой полети и засилена въздушна съгласуваност регистрира Кипър. От новата стратегия се чака да донесе спомагателен туристически трафик през летния сезон като част от напъните да се смекчи загубата на съветските и украинските туристи.

Над 90 полета седмично идват единствено от нови, различни за Кипър пазари, като Германия, Франция, скандинавските страни, което дава вяра за летния туристически сезон, съобщи заместник-министърът на туризма Саввас Пердиос.

Най-големият пробив е на френския туристически пазар, уточни той. От Франция, с която допреди 2 години Кипър нямаше директна въздушна линия, в този момент към този момент има 20 полета на седмица, които могат да доведат на острова към 100 000 френски туристи по отношение на 35 000 предходната година.

Основният транспортьор на Финландия Finnair от април стартира директни полети два пъти седмично сред Ларнака и Хелзинки, откакто те бяха прекъснати преди към 5 години.

Почти 400 000 пасажери са пристигнали в средиземноморската страна през март, което е към 70% от потока през същия месец в най-успешната за туризма й 2019 година, оповестиха от компанията оператор на двете интернационалните летища в Кипър „ Hermes Airports ”.

Около 60 самолетни компании се чака да се възползват от утвърждения от Европейската комисия поощрителен проект на Кипър за справяне с последствията от пандемията. Той е на стойност над 6 млн. евро и работи до края на юни тази година
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР