Увеличават се случаите на коронавирус в Русия, като нивата достигат

...
Увеличават се случаите на коронавирус в Русия, като нивата достигат
Коментари Харесай

Увеличение на COVID случаите в Русия: Засилва се контролът за носене на маски и ръкавици

Увеличават се случаите на ковид в Русия, като равнищата доближават тези през януари. Според експертите това се дължи на нежеланието на хората да се имунизират и неносенето на маски, написа съветската редакция на Би Би Си.

За последното денонощие са регистрирани 10 407 души, като от тях 4124 са в съветската столица. За последните 24 ч. умрелите с вируса са 399, в Москва – 58.

За първи път от март има сходно повишаване на случаите в Русия, като цената е оптималната от януари тази година.

Случаите спаднаха за последните месеци, като бяха между8-9 хиляди, в Москва под 2000.

Над 1550 души пък са приети в болница в съветската столица и към 10 000 кревати са заети единствено то заболели от ковид.

Експертите потърсиха повода в ниския ритъм на имунизация. Първи за това заприказва кметът на Москва Сергей Собянин.

“Ние бяхме първите в света, които започнаха акция за съвсем гратис имунизиране. И? Броят и процентът на имунизираните хора в Москва е по-малък от тоз, в който и да е европейски град. А за някои даже неведнъж повече ", споделя той.

Държавната дума гласоподава на първо четене включването на имунизацията против COVID-19 в националния имунизационен календар. Критиците на законопроекта обявиха, че за лекарите, учителите и някои други категории имунизацията може да стане наложителна под опасност от уволняване.

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин призна този риск и дава обещание до второто четене на документа да бъде конкретизиран доброволният темперамент на имунизацията.

След публикуването на статистическите данни от централата управляващите в Москва обявиха, че още в сряда ще засилят контрола върху спазването на режима " маска и ръкавици " - в превоза и на публични места.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР