Увеличават се фалшивите съобщения от името на Български пощи“ през

...
Увеличават се фалшивите съобщения от името на Български пощи“ през
Коментари Харесай

„Български пощи“ предупреждават за ръст на фалшивите съобщения от тяхно име

Увеличават се подправените известия от името на „ Български пощи “ през месец февруари, сигнализират от сдружението.

„ Български пощи “ припомнят, че се разпращат подправени електронни известия и SMS известия от името и/или с логото на сдружението , от време на време под формата на анкети или игри, в които се афишира, че получателят ще получи „ премия “ – мобилен телефон, като за задачата би трябвало да удостовери присъединяване, предоставяйки персонални данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и др.) и да заплати такса.

В известията се уведомява, че клиентът има пратка, като от време на време се показва случаен номер и искане да се заплати избрана сума за нейното приемане, освобождение от митница, поправяне на адрес, пренасочване на пратка заради отсъстващ адресат и други,

Във всички подправени имейли се изисква получателят да даде данни от банкова карта или копие на документ за идентичност, фотография и други

Съобщенията се изпращат на британски или български език.

В някои от случаите като адресант на имейлите и SMS се копира името на Български пощи и електронния информативен адрес на сдружението [email protected], който е предопределен единствено за приемане на имейли. Български пощи не изпраща имейли от адрес [email protected].

„ Български пощи “ обръща внимание, че не изпраща тези известия, не организира анкети, лотарии с недоставени артикули или игри, не раздава награди, не изисква по имейл или SMS възнаграждение on-line на такси за доставка или освобождение от митница и при никакви мотиви не изисква персонални данни от дебитна или кредитна карта за доставката.

Дължими цени към „ Български пощи “ и държавни вземания се заплащат в пощенската станция при доставката на пратката. Документ за идентичност се дава на място в пощенските станции при осъществяване на услугите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР