Увеличават персонала на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" със 134

...
Увеличават персонала на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" със 134
Коментари Харесай

Увеличават щата на надзирателите и съдебната охрана

Увеличават личния състав на Главна дирекция "Изпълнение на наказванията " със 134 щатни бройки, а на Главна дирекция "Охрана " - с 66 щатни бройки. Това реши през днешния ден кабинетът с приемане на изменение на Постановление за установяване на второстепенните разпоредители по бюджета на Министерството на правораздаването.

Проектът на държавното управление е направен по отношение на обезпечаване осъществяването на Закона за държавния бюджет на България за 2021 година, с който при приемането на бюджета на Министерството на правораздаването за тази година са включени средства за увеличение на личния състав на двете профилирани дирекции за застраховане на предоставените им функционалности.
песроса
Спецификата в пълномощията на чиновниците в тези структури, които са включени и в системата за отбрана на националната сигурност, са свързани с осъществяване на наказванията и реализиране на защита на правосъдните здания.

През последните години има наклонност за понижаване на числеността на чиновниците при ГДО и ГДИН за сметка на увеличението на уговорките по обособените посоки на действия, показват от държавното управление.

В ГДИН годишното съкращаване на държавните чиновници в бюджетната сфера визира и персоналния състав на пенитенциарната система, в резултат на което настъпват проблеми в организацията на защитата и лостовата работа в пандизите. В ГДО се цели доизграждане на структурата на дирекцията, което ще докара до осъществяване на функционалните отговорности на чиновниците в цялостен размер.

Припомняме, през август 2020 година правосъдни охранители в Бургас излязоха на митинг с искане за повече чиновници и по-високи заплати.
Ден по-рано стана ясно, че поради неизпълнените обещания на правосъдния министър от Синдикат "Охрана " са подготвени да излязат и на народен митинг в София.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР