Увеличаване на случаите на жестокост спрямо животни у нас между

...
Увеличаване на случаите на жестокост спрямо животни у нас между
Коментари Харесай

Повече случаи на жестокост към животни между Коледа и Нова година

Увеличаване на случаите на свирепост по отношение на животни у нас сред Коледа и Нова година регистрират от българския офис на интернационалната организация за отбрана на животните „ Четири лапи “.

В множеството случаи експанзията е ориентирана към домашни и бездомни кучета и котки, като най-често те стават жертва на пукотевица с огнестрелно оръжие или на отравяне.
Зоодоброволци търсят дом за куче в инвалидна количка През месец март група другари намират на пистата край Сливен блъснато куче
Един от най-фрапиращите случаи на свирепост по отношение на животни по празниците, за които в „ Четири лапи “ е получен сигнал, е за кучето Мими, което на 23 декември е било простреляно от упор в главата в Северния парк в София. Подобен случай на простреляно в главата от ловджии куче в столичния квартал Бухово в навечерието на Нова година провокира вълна от неодобрение в обществените мрежи.

Продължават и отравянията на домашни и бездомни животни в паркове и градинки в Пазарджик, като през последната седмица има нови две отровени кучета, а от края на ноември предходната година общият брой на потърпевши четириноги надвишава 15, като досега причинителят към момента не е открит.

Край Крумовград пък ловци, природозащитници и полиция търсят отровител, заложил примамки против диви животни, вследствие на което има починали както диви хищници, по този начин и ловен кучета.
Млада жена пропътува 120 км, с цел да избави изоставено куче Чистокръвното дого аржентино било захвърлено в полето край Хасково
От „ Четири лапи “ поучават при всеки случай на принуждение над животно да бъде подаван сигнал за осъществено закононарушение на тел. 112, а при положение, че диспечерите откажат подпомагане – и до дежурен областен прокурор.

От организацията също по този начин упорстват да бъде въведен по-стриктен надзор за притежаването на ловно оръжие и разпространението на отровни субстанции.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР