Увеличава се броят на пациентите с усложнения след скарлатина. За

...
Увеличава се броят на пациентите с усложнения след скарлатина. За
Коментари Харесай

Включват пеницилинов антибиотик в борбата със скарлатината

Увеличава се броят на пациентите с затруднения след скарлатина. За последните 12 седмици случаите са над 4500. Това ги прави съвсем 70 пъти повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година. А ненавременното диагностициране и неправилното лекуване могат да доведат до затруднения.

Мелани Симеонова е майка на 4-месечно бебе. Въпреки че детето ѝ не попада в рисковата категория, към този момент е взела всички ограничения, с цел да го защищити.

" Въпреки че щерка ми е на 4 месеца и сякаш до 6-месечна възраст има имунитет, избирам да съблюдаваме отдалеченост. Не се събираме в общи пространства с по-големи дечица. Предвид вирусите, които върлуват сега, считам, че предварителната защита би трябвало да е доста по-засилена. Дори с баби и дядовци се виждаме по-рядко, поради сезона сега ", показа тя пред Bulgaria ON AIR.

Най-рискови за нея са визитите при педиатъра, където има огромно скупчване на заболели.

" Когато е належащо да я посетим поради ваксина - имаме избран час, минаваме в свободен кулоар, с цел да не се смесваме в тълпата с заболели дечица ", добави Мелани Симеонова.

Специалистите споделят, че при скарлатината не се построява имунитет и по този начин никой не е застрахован от заразяване.

" При новородени и при кърмачета до една година са вероятни инфекции със загнояване - фурункули и карбункули. Родителите би трябвало да са доста деликатни. Веднага здравна помощ, незабавно пеницилинов антибиотик. Не рядко след преболедуване от скарлатина, се появяват затруднения ", сподели консултантът по здравните въпроси към Столичната община проф..

Те се демонстрират 20 дни след отшумяването на шарката.

" Едното затруднение е ревматизмът - заболяването на Бойо и другото заболяване. И двете са доста тежки болести, по тази причина би трябвало да се търси квалифицирана лекарска помощ и да се избегнат тези затруднения. Те се заобикалят, когато се взима верният антибиотик от първа генерация, не от другите скъпи поколения ", добави проф. Кантарджиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР