Уважаеми съграждани,Честит Ден на победата над хитлеристка Германия, честит Ден

...
Уважаеми съграждани,Честит Ден на победата над хитлеристка Германия, честит Ден
Коментари Харесай

Поздрав от кмета на Ямбол по повод 9 май

Уважаеми съграждани,

Честит Ден на успеха над хитлеристка Германия, цветущ Ден на Европа!

Девети май е празничен ден, на който от години на една и съща дата се означават и двата празника с разнообразни страсти и усеща.

Днес се вълнуваме от европейското бъдеще на България и нейното почтено място в Европа, което можем да подсигуряваме единствено дружно. Стремим се към единение, мир и разцвет.

България продължава да дава своя принос за развиването на европейската общественост и полезности и има извънредно значимо стратегическо значение. Нашата страна е богата със своето културно и историческо завещание, с хората, които се трудят за нейното европейско развиване!

Не бива обаче нито българските, нито европейските политически елити да изместват споменаването на 9 май като Ден на успеха!

Като суверенна страна би трябвало да отдадем нужното на този ден, тъй като в случай че не беше комплициран завършек на тази война, Европа през днешния ден нямаше да бъде същата, нямаше да можем да приказваме нито за тъждество и независимост, нито за Европейски съюз.

Не би трябвало да имаме изборна памет и не би трябвало да се слагат нови граници на разделяне.

Девети май е паметна дата. Девети май може да бъде празник на мира и да е същинска дата на обединяване на целия континент.

Историята ни учи – да вършим заключения от събитията и да се съобразяваме с тях, а в сегашното – да се осведомяваме вярно, а не еднопосочно.

На днешния незабравим ден би трябвало да почетем милионните жертви на Втората международна война и да сведем глава пред подвига на героите, дали живота си за свободата. Поклон и пред вас, ветерани от войната, и пред всички знайни и незнайни български войни, дали своя огромен принос в успеха против хитлерофашизма. Ще останем постоянно длъжни пред вас за смелостта, борбения дух и любовта към Родината!

Честит Ден на успеха, цветущ Ден на Европа!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР