Уважаеми съграждани,Бихме искали да ви информираме, че на територията на

...
Уважаеми съграждани,Бихме искали да ви информираме, че на територията на
Коментари Харесай

Овладени са два горски пожара и в момента се гаси трети

Уважаеми съграждани,
Бихме желали да ви осведомяваме, че на територията на община Етрополе над 100 декара борова гора е наранена от пожар в региона на Търговско предприятие „ ДГС Етрополе ", сред селата Ямна и Черни Вит. Огънят е стигнал наоколо до къщите в с. Оселна, само че с помощта на бързата интервенция, е овладян и са избавени 6 къщи.

В землището на с. Рибарица също е имало нощес пожар и са изгорели към 10 дка сухи треви и шубраци. Частично е наранена необитаема сграда. Спасени са две къщи. В гасенето на двата пожара са взели участие чиновници на стопанството, взаимно с огнеборци и чиновници на Община Етрополе, както и доброволци. Води се следствие от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Етрополе за определяне на аргументите за пожара.

В момента се гаси трети горски пожар в местността Дивчовото. Там гори иглолистна гора в мъчнопроходим каменист терен.

За благополучие няма потърпевши жители и чиновници на Районната работа за пожарна сигурност и отбрана на популацията.

Ръководството на Община Етрополе благодари на всички, които се включиха в преодоляването на пожарите и на чиновниците на Районната работа за пожарна сигурност и отбрана на популацията. Призоваваме жителите да бъдат деликатни, когато вършат излети в горски местности, да съблюдават разпоредбите за сигурност и да не палят огньове на нерегламентирани места.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР