Уулвърхемптън нанесе нов тежък удар на Ливърпул, след като постигна

...
Уулвърхемптън нанесе нов тежък удар на Ливърпул, след като постигна
Коментари Харесай

Уулвс с класика над Ливърпул, 10 от Юнайтед удържаха Палас

Уулвърхемптън нанесе нов тежък удар на Ливърпул, откакто реализира класическа победа с 3:0 вкъщи в мач от 22-ия кръг на британската Висша лига. На " Молиню " възпитаниците на Юлен Лопетеги реализираха законосъобразен триумф и са към този момент отвън зоната на изпадащите .
Адама Траоре (л) асистира за третия гол във вратата на мърсисайдци.
Началото на мача бе напълно за " вълците ", които се възползваха от серия от неточности на защитата на мърсисайдци, довела и до два бързи гола. Първо, Жоел Матип имаше малшанса да си означи автогол, а по-късно групови грешки провокираха второто попадение в мрежата на Алисон. Джо Гомес почисти неприятно топката с глава, първичният изстрел на състезател на домакините се отби от тялото на Коди Гакпо, само че последвалият от страна на Крейг Доусън не остави шансове на бразилския пазач на " алените " за задатък от 2:0. Така приключи и първата част.

След почивката Ливърпул промени образа си и натисна в опит да се завърне в мача, само че пропуски на Мохамед Салах и Дарвин Нунес ги лишиха от подобаващ гол. Вместо това, следващата огромна неточност, този път на Тиаго Алкантара, докара до оформяне на класиката в интерес на Уулвс. Влезлият от пейката Адама Траоре откри кулоар в наказателното поле, където някогашният полузащитник на Байерн Мюнхен и Барселона тотално изпусна от настойчивост Рубен Невеш, разписал се с лекост за 3:0. До края мачът се доигра, а това бе следващ разочароващ мач за Юрген Клоп и компания. Тимът е на нежеланото десето място с 29 точки, на 10 от четвъртия Нюкасъл, който занапред има да играе своя мач. Уулвърхемптън е отвън рисковата зона с 20 пункта, на две от намиращия се под чертата Евертън. За " вълците " следва доста значимо посещение на различен забъркан в борбата за оцеляване тим - Саутхемптън, до момента в който Ливърпул приема Евертън в градско дерби на " Анфийлд ".

В различен мач от съботния следобяд, Манчестър Юнайтед надделя Кристъл Палас с минималното 2:1 на " Олд Трафорд ". " Червените дяволи " стигнаха до трите точки против " орлите ", макар че изгубиха един от най-важните си играчи Каземиро, който бе изпъден с пряк червен картон след почивката .

Бруно Фернандеш откри от дузпа в седмата минута, преди Маркъс Рашфорд да продължи с отличното си показване в последно време и повиши на 2:0 след асистенция на Люк Шоу. Последва изгонването на Каземиро, а гостите се върнаха в мача след попадението на Джефри Шлуп, само че за повече нямаха сили и по този начин изгубиха визитата си в Манчестър. Юнайтед са трети в класирането с 42 точки, на осем от първото място, с мач повече от Арсенал. Палас са 12-и с 24 пункта. За лондончани следва домакинство на Брайтън, до момента в който манчестърци посрещат Лийдс в отсрочен мач от осмия кръг на шампионата.
Маркъс Рашфорд (л) вкара втория гол в мрежата на " орлите ".
Останалите резултати :

Астън Вила - Лестър 2:4

Брентфорд - Саутхемптън 3:0

Брайтън - Борнемут 1:0. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР