Утрешният брой на в. Марица ви очаква на познатите места.

...
Утрешният брой на в. Марица ви очаква на познатите места.
Коментари Харесай

Четете в Марица: Безплатни детски градини - да, ако държав...

Утрешният брой на в. " Марица " ви чака на познатите места. Не изпускайте горещите тематики, забавните изявленията и новините за Пловдив и страната. Ето и част от акцентите:

Токов удар за новата власт, топлото скача от 1 януари
Броени часове откакто новият кабинет на Кирил Петков се закле в Народното събрание, пристигна и първото тежко тестване за него. Електроснабдителните сдружения и топлофикациите наточиха секирата и желаеха по-високи цени от Нова година.

Тарифите в Пловдив с 25% нагоре за четири години
За последните четири години дневната цена за тока в Пловдив е скочила с близо 20%, а нощната - с цели 30 на 100. При парното увелечението за същия интервал е с малко под 12%.

Безплатни детски градини - да, в случай че страната оказва помощ
Детските градини и ясли могат да бъдат безвъзмездни, само че единствено при изискването, в случай че страната компенсира таксите, които се събират от общините, и се финансират за прехрана на заведенията. Това е мнението на кмета на Пловдив Здравко Димитров във връзка на желанието на новото държавно управление заведенията да се употребяват гратис.

Приеха в ясли и градини единствено 37 от 394 деца
Само 37 деца са класирани в ясли и детски градини от общо 394 взели участие в излязлото през вчерашния ден настоящо класиране. Остава максимален казусът за устройване на най-малките - в яслени групи. За свободно място там се съревноваваха 236 хлапета, като признатите са едвам 12.

6 горещи линии за психическа помощ на възпитаници, родители и учители
Министерството на образованието и науката (МОН) за трети път открива безвъзмездни горещи телефонни линии, на които психолози да оказват помощ за превъзмогване на напрежението, прочувствени контузии и демотивация вследствие на пандемията.

Села в Смолянско осъмнаха без ток, някои и без път
Дебел влажен сняг изпокъса жиците в Смолянско и остави без ток десетки обитаеми места в региона през вчерашния ден. Това в допълнение утежни ситуацията, откакто пътища останаха затворени поради пропаднали сектори в района, в който единственият превоз е на колела. В Смолян снежната завивка през вчерашния ден бе 40 см, а по-високите елементи съвсем двойно.

Пътници роптаят против новото разписание на влаковете
Новото влаково разписание е реалност от броени часове, само че резултатът е цялостен безпорядък и мръзнещи пасажери. Това сигнализираха пред " Марица " поданици на Асеновград, които всеки ден идват на работа в Пловдив. Преди се прибирали с комбинация, която тръгвала в 17,30. Сега обаче влакът за Асеновград е преместен 15 минути по-рано.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР