Утрехт. Понастоящем носенето на маска е една от най-важните защитни

...
Утрехт. Понастоящем носенето на маска е една от най-важните защитни
Коментари Харесай

„Попара.мк“: Нидерландка създаде екологична маска срещу COVID-19

Утрехт. Понастоящем носенето на маска е една от най-важните защитни ограничения, които можем да предприемем, с цел да се предпазим от ковидавируса. В същото време маските генерират голямо количество нови боклуци. Не единствено модата, само че и стилните аксесоари могат да бъдат екологични. Това потвърждава жена от Холандия, която измисли новаторски различен дизайн на защитна маска. Мариана де Грот-Понс, графичен дизайнер, живееща и работеща в Утрехт, сътвори 100% биоразградима маска от оризова хартия със семена от цветя, оповестява „ Попара.мк “ .

Принципът на новаторското средство за отбрана е, че откакто човек я употребява, той не я хвърля в кофата, а просто я засажда и чака, до момента в който цветята пораснат. Така резултатът от използването й може да бъде единствено приятна изненада.
Създателката на новаторската маска твърди, че тя обезпечава отбрана тъкмо като тази на ръчно направените текстилни маски. За разлика от изкуствените ластици, био маската иа връзки от овча вълна. Дори лепилото, употребявано за печатане на логото върху маската, е органично.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР