Утре в Бургас ще е ден на траур в памет

...
Утре в Бургас ще е ден на траур в памет
Коментари Харесай

Бургас обяви ден на траур за загиналите полицаи, единият от тях се подготвял за сватба

Утре в Бургас ще е ден на печал в памет на починалите служители на реда, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов, който посети мястото на трагичната злополука.

" Денят в Бургас стартира тежко и трагично. Загинаха двама наши служители на реда, доблестно изпълнявайки служебния си дълг. В моите очи те са герои и откровено изричам съболезнованията си към техните близки ", сподели кметът на Николов.

Йордан Илиев на 31 година и старши служител на реда Атанас Галев на 43 година са двамата служители на реда, които починаха тази заран откакто патрулната им кола беше помляна на кръстовището на " Трапезица " в Бургас при опит да спрат рейс с незаконни мигранти. По-младият от починалите служители на реда очаквал с неспокойствие сватбата си. Двамата се присъединили в преследването на рейса откакто не спрял поредно на два контролно-пропускателни пункта на " Гранична полиция ".

Двамата служители на реда са чиновници в Първо РУ-Бургас.

И двамата са младежи, сложили кариерата си над всички, сподели журналистът Катя Касабова, която персонално ги познава. 31-годишният Йордан Илиев е избраник на нейна колежка - престъпна кореспондентка от уеб страницата " Флагман ". "

" Аз персонално познавах Йордан Илиев, който още не е навършил 30 години и вярваше, че има бъдеще и ще се развие в системата на Министерство на вътрешните работи. Той е избраник на наша колежка от редакцията - престъпния ни кореспондент Светослава Екидерова. Драмата е страшна, тя е ей там сега, шокирана, а аз даже нямам достъп до нея. Познавам Йордан, фамилията му, знам с какво обучение беше и по какъв начин се стремеше да израсне в системата. Същото се отнасяше и за старши служител на реда Атанас Галев от Първо РПУ. Тези млади мъже можеха и да не оказват помощ с толкоз огромна скорост и такава безрезервност на сътрудниците си, които са гонили рейса откъм Созопол. Според мен Йордан и Атанас са идвали от бул. " Сан Стефано " и са пробвали да пресрещнат рейса, когато са пометени. Загубата за Министерство на вътрешните работи е голяма, защото хората, които познаваха тези двама служители на реда, могат да потвърдят това, което споделям аз ", сподели Катя Касабова пред Българска национална телевизия.

След два месеца Йордан Илиев е щял да премине на по-висока служба в отдел " Криминална полиция " поради потвърдени качества, единствено за последните три месеца е награждаван три пъти за проявен подвиг. Тази нощ той въобще не е трябвало да бъде на работа, поел е изключително дежурство в друго поделение, в което не са достигали патрулните служители на реда, съобщи.

 Снимка: Флагман

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев дефинира дейностите на водача на рейса с мигранти, който катастрофира и умъртви двама служители на реда, като " умишлен целеустремен тенденциозен акт ". По думите на Чинев в тази ситуация не може да се приказва за деяние по несъобразителност.

По границата са подхванати дейни дейности от Министерство на вътрешните работи, включени са сили на Българската войска, както и дронове, увери Станимир Станев в предаването " Преди всички ".

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР