Утре, сряда от 19.30 часа в град Ямбол държавният глава

...
Утре, сряда от 19.30 часа в град Ямбол държавният глава
Коментари Харесай

Нов флаг след този в Рожен, къде

Утре, сряда от 19.30 часа в град Ямбол президентът Румен Радев ще стане част от величествена гала по изкачването на нашия трикольор. “Родолюбивото начинание се реализира по самодейност на Община Ямбол, подкрепено е със средства, набрани посредством дарителска акция и планува българският народен байрак да бъде повдигнат на най-високото място в Ямбол – рид „ Боровец “, пишат от прессекретариата на президента.

Инициативата е на кмета Ревански, биснесмен от партия “Пряка народна власт ”. Пилонът е подготвен от юли, знамето се вее, само че формалното разкриване е планувано за на следващия ден, дни след началото на регистрацията на претендентите за локалните избори и дни преди началото на предизборната акция на претендентите за кметове.
-->
Флагът на хълма в Ямбол е повдигнат преди този на Рожен и е най-високият стълб със знаме в урбанизирана територия. Предстои президентът Радев да го открие публично. Кметът на Ямбол Валентин Ревански също ще взе участие в откриването. 

Пилонът в Ямбол е с височина 55 метра. За него имаше открита дарителска сметка през януари тази година. Събрани бяха 85 хиляди лв.. 

Идеята е да се разпространява обстоятелството за „ ямболската връзка “ при основаването на първообраза на националния ни байрак – Браилското знаме. То е ушито от 14-годишната Стилияна Параскевова, по концепция на татко ѝ Иван Праскевов. Той се заселва в Браила с брат си през 1851 година Напускат България и родния Ямбол заради угрозата да бъдат задържани от османските управляващи за свободолюбивия им дух.

Това е вторият стълб, който президентът открива в границите на 2 месеца. Припомняме, че на 13-и юли Румен Радев участва на събора в Рожен, където издигна българското знаме на стълб с височина от 111 метра. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР