Утре ще се проведе национален протест на пътните фирми ,въпреки

...
Утре ще се проведе национален протест на пътните фирми ,въпреки
Коментари Харесай

Пътните фирми излизат на протест въпреки разговорите с правителството за спрените плащания

Утре ще се организира народен митинг на пътните компании,въпреки днешните диалози с представители на държавното управление за спрените заплащания.  Още от репортера Мила Младенова:

Държавата е подготвена с оферти за разрешаване на проблема по договорите за настоящо поддържане и ремонт на пътищата, сподели заместник-министърът на районното развиване Валентин Граматиков.

Той добави, че е належащо да се реализира съглашение задоволително и за двете страни

Смятам, въз основата на срещата през днешния ден, че то такова ще стигнем! Има неща, които не можем да ангажираме със периоди или с безспорни суми пари, които би трябвало да се разплатят. Скоро! “

Предложението ще бъде огледано от юристите на браншовата камара „ Пътища “, акцентира Стефан Чайков - ръководител на Управителния съвет на Камарата, който проясни

„ На този стадий това, което е на масата, е правната рамка, плюс отчасти предложение във връзка с финансовата, само че ще разясняваме параметри, откакто проведем среща с министър-председателя, която чакаме, откакто той получи отчета от работната група “.

От камара „ Пътища “ са получили увещание, че ще получат частични разплащания въз основа на съществуващи правни учредения и налични 100 милиона лв., гласувани от Народното събрание.

Има опция и за спомагателна сума за разплащане на старите отговорности, уточни Стефан Чайков и добави:

„ От днешна позиция, по-скоро наподобява, че ще има зимно поддържане на пътищата “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР