Утре ще бъдат изплатени увеличените обезщетения за втората година майчинство.

...
Утре ще бъдат изплатени увеличените обезщетения за втората година майчинство.
Коментари Харесай

Изплащат увеличените обезщетения за втората година майчинство

Утре ще бъдат изплатени увеличените компенсации за втората година майчинство. Сумата е обвързана с размера на минималната работна заплата и е 780 лв.. От Национален осигурителен институт към този момент са превели над 13 милиона на банките.
Прочетете още
От Осигурителния институт към този момент са подготвени със описите с имената на тези, които ще получат освен месечното си обезщетение за юли, само че и насъбраната сума за първото полугодие. Сметките демонстрират, че над 54 хиляди души още в четвъртък ще получат повече пари по сметката си. Обезщетението обгръща над 46 хиляди майки. Същата сума ще бъде преведена и на бащите, които употребяват отпуск за развъждане на дете до 8-годишна възраст, написа Нова телевизия.

Разлика в парите за майчинство ще усетят и тези, които са се върнали по-рано на работа и са прекъснали втората година от отпуската си за развъждане на дете. Сумата за тях е на половина - 390 лв.. Тези, които имат Персонален идентификационен код на Национален осигурителен институт, могат още в този момент да създадат информация за размера на сумите, които ще им бъдат изплатени на следващия ден.

„ В същия период ще изплатят и паричните компенсации за времето от 1 януари 2023 година до 30 юни на всички лица, които са употребили най-малко 1 ден парично обезщетение от изброените типове. Така да вземем за пример, в случай че една майка е била без спиране в отпуск за развъждане на дете до 2 години за времето от януари до 30 юни, ще получи доплащане в размер на 420 лева и за самия месец юли – 780 ”, изясни Сълза Георгиева, шеф на отдел „ Парични компенсации ” в Национален осигурителен институт.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР