Утре се очаква мостът на международния път Е-79 край Краводер

...
Утре се очаква мостът на международния път Е-79 край Краводер
Коментари Харесай

Кошмарът свършва! Утре отварят моста на международния път Е-79 край Краводер, край на обикалянето /снимки/

Утре се чака мостът на интернационалния път Е-79 край Краводер да бъде отворен, научи организация BulNews. До обяд комисия от АПИ и КАТ би трябвало да одобри ремонта на пътното оборудване и незабавно по-късно трафикът по него ще бъде възобновен.
Днес се слагат специфичните уплътнения на фугите на моста, след което ще бъде сложена пътната маркировка. Всички останали действия към този момент са завършили и няма спънка от на следващия ден трасето на поеме натоварения трафик към Дунав мост 2.
Ремонтът на оборудването стартира на 25 юли, като инвестицията е за към 690 хиляди лева без Данък добавена стойност. По време на строително-монтажните работи трафикът се осъществяваше по обходни направления.
Ремонтните действия включваха създаване на ново пътно платно и плоча, хидроизолация и асфалтова настилка. Бяха сменени ограничаващите системи, тротоарните блокове и се усъвършенства отводняването в сектора от км 129+220 до км 129+458 на път I-1, с обща дължина 238 м.
Съоръжението над река Ботуня е издигнато преди повече от 35 години - през 1981 година, и до момента не е главно ремонтирано. През февруари м. година бе установена щета на целостта на пътната плоча на моста и нужда от предприемането на ремонтно-възстановителни работи. Незабавно бяха подхванати ограничения за възобновяване на компрометираните зони в пътната плоча и асфалтовата настилка.
Строително-монтажните действия бяха изпълнени от „ ПЪТИНЖЕНЕРИНГ-М “ АД.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР