Утре официално ще се връчат отличията на двамата младежи Денис

...
Утре официално ще се връчат отличията на двамата младежи Денис
Коментари Харесай

В Смолян награждават младежите, спасили родопчанка от сигурна смърт

Утре публично ще се връчат оценките на двамата младежи Денис Брахомов и Марчело Адилов, които извадиха стара жена отдолу под мощен пожар в къщата й, застрашена от сигурна гибел.
Церемонията ще се състои в постройката на РДПБЗН – Смолян, на която ще бъдат наградени чиновниците от дирекцията, които са спечелили в националния конкурс „ Пожарникар на годината “ за 2019 година, регионално равнище.
74-годишната Тода Жокалова от смолянското село Чокманово живее втори живот, откакто бе избавена от двете момчета.
Малко след среднощ на 18-ти декември 18-годишният Денис Брахомов (вляво на снимката) от маданското село Митовска и 19-годишният Марчело Адилов от рудоземското Елховец се прибирали от Смолян.
Спускайки се към Чокманово, още от табелата видели ярка светлина. Отишли до центъра, където е магазинът, а по-нагоре от него към този момент се виждала къщата, която по-късно изгоряла до основи.
Двамата решили да ревизират какво става. Отишли до къщата. Отвътре се чувал вик за помощ, само че нямало екип на пожарната. Започнали да бутат вратата, само че тя била залостена с нещо като дрешник. С общи старания след неколкократни опити младежите я изблъскали. Денис влезнал вътре, а Марчело си съблякъл горнището, тъй като било от елементарно горима материя.
Възрастната жена обаче не желала да излиза. Наложило се момчето да я убеждава към 10-тина минути, а през това време към тях падали горящи въглени от покрива. Марчело ги пресрещнал и я изнесли на открито. Накарали я да седне. Тогава се обадили на пожарната и съобщили, че в къщата имало жена, само че тя към този момент е отвън заплаха.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР