Утре или вдругиден е има коалиционен съвет, на който ще

...
Утре или вдругиден е има коалиционен съвет, на който ще
Коментари Харесай

Симеонов: Няма да има изненади днес. Протестиращите нямат искания на хартия, какво да обсъждам

" Утре или вдругиден е има съдружен съвет , на който ще обсъдим по-спокойно, без напън възможните промени в кабинета и най-много осъществяването на програмата за общи дейности до края на мандата. Тепърва ще ги обсъждаме и се разбрахме да не разясняваме. Освен това и министър-председателя го няма. Не е изключено нищо – обсъждахме оставки на министри, обсъждахме и оставка на министър-председателят. ", разяснява Симеонов.
Правителство без Бойко Борисов допустимо ли е – нищо невероятно няма, отговори Симеонов, само че не сподели има ли обсъждан негов заместител. Относно тезата, че министър председателят ще остане в сянка и ще  ръководи новия кабинет - водачът на НФСБ разяснява: " Ами по тази логичност да не вършим нищо, постоянно има съмнения. Психологията  на българина е да дава повече меродавност на спекулациите, а не на обстоятелствата. "
Той не разяснява и кой е най-вероятният сюжет. Но изрично отговори, че не би станал министър председател : " Не, Не мисля че ще имам тази поддръжка, която би трябвало да имам. Осъзнавам, че след акцията, подкрепена с парите на Божков, през 2018г. и след моята оставка, имиджът ми пострада съществено ", сподели той.
ГЕРБ разисква три разновидността за отдръпване на Бойко Борисов
Симеонов още веднъж повтори тезата си, че Владислав Горанов е един от " дребното сполучливи финансови министри на Прехода ", само че отхвърли да разяснява другите две, поискани оставки от премиера Борисов - на вътрешния министър Младен Маринов и на икономическия - Емил Караниколов. " За останалите двама дано не разясняваме преди Коалиционния съвет. Имам мнение, само че сме екипно ръководство, би трябвало да се съобразим. ", сподели той.
Симеонов призна: " Понякога премиера някак си се самозабравя и постанова своето мнение или го изрича и взема решение без нас, което не е редно. "
Чуват ли ръководещите протестиращите? Профилът на протестиращите: " Според мен, тези протестиращи не могат да бъдат определящи като разбор на публичното държание или отношение. Хората, които работят и основават стопанска система, не ги виждам на тези митинги. На тях виждам преди всичко партийни групички, нереализирали упоритостите си за власт, втората - ръководени от Дубай – ултраси, с опиати по джобовете, подготвени на крайни дейности. Третата група – така наречен неудачници – недоволни от живота си. Четвъртата група – студентите- които почиват поради затворените университети – желаят да си създадат някакви селфита, да покажат политическа интензивност. Айде като се върнат дефинитивно да се бъркат политиката и да основават надолнище на страната. ", сподели Валери Симеонов.
Аз съм човек от провинцията, човек реалист и не можете да ме упрекнете, че пребивавам в небесата. Всяка седмица съм в Бургас, изясни наблюденията си той.
" Последното, с което би трябвало да е предмет на диалог, това са безредните претенции на протестиращите. Те не са еднородна група, в това число има хора върнали се от чужбина. Това са хора, които в огромна част се чудят по какъв начин да уплътнят времето си. Виждаме на улицата хиляди, а през вчерашния ден беше неуспех. Там видяхме доста хора, които се въргаляха на плажни кърпи, говореха си, пушеха, държаха си велосипедите. ", сподели Симеонов.
Аз имам своето право да се отнасям по този начин както преценява. Такъв вид митинги не реализират нищо, с изключение на да лимитират правата на другите хора. Не могат някакви хора, които се въргалят на плажни кърпи да ме лимитират, безапелационен беше той.
" Няма документ с техните претенции. Те се пишат и се носят. Да сте чули нещо до момента. Най-различни хора приказват и по този начин. "
С Христо Иванов постоянно сме имали естествен разговор, само че в този момент не слушам той какво желае - оставката на вътрешния министър зарадо Росенец, сподели водещата. Защо Росенец?, попита Симеонов. Няма да влизам в коментиране на тези, които дори не са дефинирали претенции.Например, на какво съображение се желае оставката на основния прокурор. Няма причини, смени внезапно тематиката Симеонов.

За парите на Европа:
" Не се усещам като давещ се, нито виждам такова въодушевление в моите сътрудници. Реалните обстоятелства са, че бюджетът на Европейски Съюз е понижен поради излизането на Англия, само че дано най-малко за малко да се порадваме, че за България има повече средства ", разяснява Симеонов.
Трябва да се усвояват съгласно разпоредбите. " Имало е нарушавания, имало е наказания. Ще има защото хората имат интерес да получат повече пари против по-малко работа. Ще има работа за поркуратурата. Няма да идеализираме картината. Кто във всички страни ", сподели той.
" Има доста здрав смисъл да се понижи размерът на грантовете. Помощи без условия. Тея грантове – това са дарове, дарения. Те и в народен и в международен мащаб не провокират никаква икономическа интензивност. По-добре научи бедния да лови риба, вместо да го нахраниш. ", безапелационен беше Симеонов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР