Утре или в понеделник главният прокурор ще внесе искане в

...
Утре или в понеделник главният прокурор ще внесе искане в
Коментари Харесай

Гешев атакува пред Конституционния съд изслушването на главния прокурор в парламента



Утре или в понеделник основният прокурор ще внесе искане в Конституционния съд за оповестяване на противоконституционност на член 24 от Правилника за активността на Народното събрание. Иван Гешев се обоснова със следните претекстове:

" В българското Народно заседание може да бъде поканен българския основен прокурор от българското Народно събрание. Постоянните комисии, каквато е и правната комисия, реализират парламентарен надзор и във връзка с съдената власт е неприемлив правосъдния надзор. Това е по този начин, тъй като неведнъж конституционните съдии са показали, че това трансформира салдото в страната и в частност правилото за разделяне на управляващите ".

Преди чуването си в правната комисия в Народното събрание основният прокурор дефинира като неприемливо полицейското принуждение по време на антиправителствените митинги от предишното лято:

" Аз всъщност тях не мога повече да разясня повече от това, което ви споделиха и ще ви кажа за какво. След конституционната промени от 2016 година, осъществена по самодейност на настоящия народен представител Христо Иванов, се промени Законът за съдената власт. Оттогава българската прокуратура не е централизирана. И аз като основен прокурор върша едно главно нещо - аз съм административен ръководел на административните ръководители и не давам отговор за съответната работа на съответни прокурори, още по-малко по съответни съдени производства ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР