Утре България чества своя Национален празник – 3 март и

...
Утре България чества своя Национален празник – 3 март и
Коментари Харесай

Представиха програмата за 3 март в Пловдив, има отменени концерти

Утре България празнува своя Национален празник – 3 март и 144 години от Освобождението от османско господство. Програмата в Пловдив стартира в с молебен за мир в катедралния храм „ Света Богородица”, отслужен от Н.В.Пр. пловдивският митрополит Николай в 11.00 часа. Военният обред пред паметника на цар Александър II на Бунарджика стартира в 12.00 ч.. Панихида за починалите за свободата на България герои на паметника на Опълченците на Централни гробища е в 13.30ч.,

Официалното слово ще бъде произнесено от проф. доктор Тони Шекерджиева – Новак, ректор на АМТИИ „ Проф.Асен Диамандиев “ Пловдив, водещ ще е Христо Христов.

В церемонията по полагане на венци и цветя в 12.00 часа ще вземат присъединяване внушителен взвод, венценосци, боен духов оркестър и комитет „ Родолюбие “. И тази година преди началото на тържественото честване, членовете на комитет „ Родолюбие “ ще поведат пловдивчани в „ Поход на свободата “ – шествие до върха на Бунарджика, предвождано от копия от знамената на българското опълчение.

Вечерта на пл. „ Централен “ в 18.30 ч. ще се състои тържествена инспекция - заря във връзка Националния празник на Република България – 3 март, с присъединяване на военни формирования от гарнизон Пловдив. Строят ще бъде признат от военачалник - майор Явор Матеев - пълководец на „ Съвместното командване на специфичните интервенции “ на Българската войска. Диктор ще е артистът от Драматичен спектакъл Пловдив - Симеон Алексиев.

За жителите с двигателни проблеми, трудноподвижните и възрастните хора, Община Пловдив обезпечава два микробуса, които ще извозват искащите до върха на Бунарджика и назад след привършване на честването.

Микробусите потеглят от началото на алеята до ресторант „ Южен лъх “. Желаещите да се включат в „ Поход на свободата “ – шествие до върха на Бунарджика, дружно с членовете на комитет „ Родолюбие “ да се явят в 11ч. на сборния пункт пред ресторант „ Южен лъх “, (бившия „ Малък Бунарджик).

Двата концерта, които бяха оповестени в предварителната стратегия за 12.30 часа на пл. “Ст.Стамболов “ и в 16.30 ч. на стълбите на Каменица се анулират.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР