Утре – 10 април, е първият тур на президентските избори

...
Утре – 10 април, е първият тур на президентските избори
Коментари Харесай

Първи тур на президентските избори във Франция в неделя

Утре – 10 април, е първият тур на президентските избори във Франция. След акция, предходна под сянката на войната в Украйна, изследванията сочат за любимец сегашния президент Еманюел Макрон, само че през последните дни разликата сред него и националистката Марин льо Пен се съкрати.

Гласуването на французите към този момент стартира в отвъдокеанските територии на Франция, на следващия ден вечер ще бъдат известни двамата от 12-те претенденти, достигнали до балотаж.

Предварителните изследвания от последните дни чертаят повтаряне на сюжета от 2017 година, като сочат отпред сегашния президент Еманюел Макрон с към 26%, следван от безконечната си съперничка от крайната десница Марин льо Пен, която го застига в сондажите.

Макрон, който разчита на този сюжет, не вложи старания в акцията си, ангажиран с войната в Украйна.

Eдно правосъдно следствие за злоупотреби на управляващите с частни консултативни кабинети може да се окаже в ущърб на президента, отбелязва кореспондентът на БНР в Париж.

На трето място се подрежда крайнолевият водач Меланшон, до момента в който скандалният закостенял публицист Ерик Земур потъна в сондажите.

Изненади обаче не са изключени: акцията разочарова французите и към 30% от тях още се двоумят в избора си, чака се ниска интензивност.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР