Устойчиво расте делът на инвестициите в България в сектори с

...
Устойчиво расте делът на инвестициите в България в сектори с
Коментари Харесай

Близо 60% от инвестициите са във високотехнологични производства и услуги

Устойчиво пораства делът на вложенията в България в браншове с висока добавена стойност. Това се удостоверява и от данните на Българската организация за вложения, които демонстрират, че през 2016 и 2017 година към 50% от всички издадени документи за вложения са във високотехнологични производства и услуги. Още по-добре стартира 2018 година като 60% от към този момент издадените документи са в такива браншове. Това заяви заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на откриването на конференцията " Интелигентна специализация и софтуерен трансфер като иновационни мотори за районен напредък ". Събитието се провежда от Joint Research Center (Съвместен проучвателен център) в партньорство с Министерството на стопанската система в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

България е в топ 50 на най-иновативните страни в света, заемайки 41-ва позиция, съгласно ранглиста на Блумбърг за 2018 година, стана ясно от изявлението на икономическият заместник-министър. " Страната ни има с какво да способства в процеса на дигитализиране на стопанската система на Европейския съюз ", акцентира той и добави, че по иновационна динамичност в класацията на Иновационния съюз от 2017 година се нареждаме на четвъртата позиция. " Това демонстрира съществуването на интензивни процеси в иновационната политика на нашата страна ", изясни Александър Манолев.

По думите му е значимо освен да се регистрират резултатите на национално равнище, само че и да се задълбочи партньорството в границите на Европейския съюз. " Европейски Съюз постоянно е бил измежду водачите в процеса по внедряване на нововъведения, само че през днешния ден редица страни отделят голям запас за поощряване на изследванията и развойната активност, и ние би трябвало да създадем всичко по силите си да не изоставаме от тези процеси ", сподели още Александър Манолев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР