Устата на китовата акула може и да не изглежда уютна,

...
Устата на китовата акула може и да не изглежда уютна,
Коментари Харесай

Непознат вид ракообразно беше открит в устата на китова акула

Устата на китовата акула може и да не наподобява уютна, само че точно там се е заселил чужд до момента на науката тип от семейство гамариди - подкатегория ракообразни, наподобяващи на скариди, заяви Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Тези водни жители са известни със способността си да живеят в рискова среда - от високопланински езера до океанските дълбини. На дължина доближават от три до пет сантиметра.

Новият тип е наименуван Podfcerus jinbe - на японската дума за китова акула. Дължината му е едвам 5 мм. На цвят съществото е кафяво, с космати крачета, с които да улавя по-ловко микроорганизми.

" Устата на китовата акула несъмнено е гостолюбив хабитат за това дребно ракообразно, тъй като там има прясна морска вода, която му е нужна за дишане, както и храна " - сподели Ко Томикава от университета на Хирошима. - Тя е и много несъмнено място, без хищници. "

Около хиляда такива дребни същества са открити в устата на морски колос. Ко Томикава е бил извикан в аквариум в Окинава, с цел да го прегледа. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР