Установяват жертвите на автобусната катастрофа. Това ще стане с ДНК

...
Установяват жертвите на автобусната катастрофа. Това ще стане с ДНК
Коментари Харесай

Установяват жертвите на автобусната катастрофа

Установяват жертвите на автобусната злополука. Това ще стане с ДНК разбор.Италианските управляващи към момента не са разпознали самоличността на всички 21 жертви при случая.

Преди няколко дни електрическият рейс падна от съвсем 15 метра височина. След това возилото избухна в пламъци. Стана ясно, че част от жертвите не са носили персонални документи.

Според формалните данни измежду починалите има три деца, даже и бебе. В рейса е имало чужденци от Германия, Франция и Украйна.

Късно нощес в Италия започнаха да идват техни родственици. Те също ще се включат в идентифицирането на починалите.

Няма починали българи

Няма българи в падналия рейс от естакада в Италия. По данни на Генералното консулство на Република България в Милано няма български жители измежду жертвите и ранените при пътния случай с рейс в Северна Италия, оповестява Българска телеграфна агенция.

Инцидентът стана нощес вечерта, като рейсът се е движел по естакадата сред Местре и Маргера. Той се удря в защитна ограда и по този начин пада от 15 метра.  Шофьорът е италианец и също е умрял.

Жертвите при случая са 21, а 18 са ранените. Някои от тях са в доста тежко положение. Пострадалите, измежду които има и деца, са откарани в разнообразни лечебни заведения, измежду които тези в Местре, Доло, Мирано, Падуа и Тревизо.

Обявен бе ден на печал във Венеция.

Според вестник “Corriere della Sera ” рейсът е излязъл от моста, разбивайки се в бариерата. Той е паднал покрай железопътните релси на към 30 метра под него. Според вестника рейсът се е запалил, откакто се е блъснал в електропроводи.

Министърът на вътрешните работи Матео Пиантедоси съобщи:

“Утежняващият фактор е метанът. Пожарът се е популяризирал бързо. Опасявам се, че броят на починалите ще нарасне. ”

Патриархът на Венеция Франческо Моралия беше на мястото на случая, където благослови телата – покрити с бели савани, върху които бяха сложени букети от червени цветя
 Автобус падна от мост във Венеция Снимка: БГНЕС/ EPA/ANDREA MEROLA

Френският президент Еманюел Макрон и ръководителят на Европейския съюз Урсула фон дер Лайен сервираха своите съболезнования.

Германският министър на външните работи Аналена Баербок съобщи, че е “дълбоко натъжена от ужасната покруса с рейса. В тази нощ на тъга мислите ми са с жертвите, техните фамилии и другари ”.

Междувременно представител на немското министерство на външните работи съобщи пред Агенция Франс Прес, че посолството на Германия в Рим работи с италианските управляващи, с цел да ревизира дали измежду жертвите има немски жители.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР