Установено е, че хората по-често сънуват кошмари, отколкото приятни сънища,

...
Установено е, че хората по-често сънуват кошмари, отколкото приятни сънища,
Коментари Харесай

Ето защо по-често сънуваме кошмари в горещините

Установено е, че хората по-често сънуват кошмари, в сравнение с приятни сънища, а кошмарите се ускоряват съразмерно с повишението на температурите. Учените откриха за какво горещините ни карат по-често да сънуваме кошмари.

Доктор Нийл Стенли, ръководител на Британското общество за проучване на съня, твърди, че температурата в стаята през лятото е това, което предизвика кошмарите.

За да имаме пълностоен сън, температурата на тялото ни би трябвало да падне под 37 градуса по Целзий. Но в случай че в спалнята ви е прекомерно горещо, температурата няма по какъв начин да падне и това ще докара до разстройство на съня.

Ученът добави, че безсънието води до нараснала мозъчна интензивност. Тя, от своя страна, кара хората да изпаднат във фаза на съня, наречена БДО (Бързо придвижване на очите). При нея сънищата са по-ярки, споменът за тях е явен, само че в това време, те могат да станат по-неприятни, трансформирайки се в кошмари.

 Ето за какво по-често сънуваме кошмари в горещините

За да спите по-спокойно през лятото, е нежно да осигурите подобаващата температура в спалнята си. Това може да понижи освен вероятността от кошмари, а и от други разстройства на съня като сънна апнея и хъркане.

Ако кошмарите станат натрапчиви и ги сънувате по-често от един път седмично, би трябвало да обърнете внимание на здравето си. Възможно е да живеете под стрес или остаряла прочувствена контузия да припомня за себе си.

Най-често сънуваме кошмари, когато се усещаме изтощение и беззащитност пред проблемите. В някои случаи алармира за съществени положения като невроза и меланхолия.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР